bert04 napisał(a):Być może ma to związek z tym, że przez sąsiadów bezpośrednich Słowacja była zawsze oskubywana (Węgry, Polska 1938 <1>) czy wręcz zajmowana (CSR / CSSR), a Rosja jednak przywracała im nieco większe granice.Brehehehehe do Gogla i na Tube marsz hehehe szukac nostalgicznych wspominek po Ceskoslovensko hehehe. Temu koledze juz zadna szczepionka nie pomoze - po grob laczenie panstw bedzie mu sie z opresja kojarzylo... przy okazji pytanie do sali, po co byla Sowietom Rus Zakarpacka, bo nie wiem?
bert04 napisał(a):Następny raz, jak rzucisz takim pisowskim hałsem o mediach narodowościowych, będę minusował.No to zaczynasz, chlopczyku po Jugendamcie. "Der Onet" jest akurat mojego autorstwa. Ja o pisowcach zdanie sobie wyrobilem jeszcze w czasach "Operacji Mengele" i nie bylo to zdanie pozytywne. Popierac to ja popieram Holownie; moze mi sie w przyszlosci odmieni, boc to polityka. Ale zaodrzanskich politpoprawsiurow zawsze bede odsylal za ocean, sprawdzic, do czego doszli ich idole hamerykanscy. Na razie do tego doszli, ze im w dyskusji przytaczaja ludkowie Stalina, jak sie obsmiewal z ich ideowych poprzednikow, jak z mownicy wytykal bledy w mysleniu. Nie dociera. Pewno dlatego, ze wszystko co hamerykanskie, to najlepsze na swiecie i taki tez bedzie ichni komunizm. Bo ma byc!