Tylko widzisz, wykazaliśmy właśnie, że produkty wegetariańskie/wegańskie opierają się na bardzo wielu źródłach białka, a soja jest tylko jednym z nich i z tego co widzę, wcale nie kluczowym. A to, że wysokie spożycie mięsa - w szczególności czerwonego - jest szkodliwe, to akurat od dawien znany fakt, nie ma co dopisywać do tego jakiś zakuluarowych teorii. Przeciwnie - to właśnie producenci mięsa stanowią ogromne lobby i są beneficjentem równie ogromnych dotacji.
Ach, no i tu wcale nie chodzi wyłącznie o jakość. Bardzo dobra wołowina kosztuje sporo, ale to wciąż mięso czerwone. Myślę, że to nie spożycie dobrej jakościowo wołowiny wpływa na zdrowie Szwajcarów, a ogólnie wyższy standard ich życia, wyższa świadomość na temat żywienia i przede wszystkim lepsza opieka zdrowotna.
Ach, no i tu wcale nie chodzi wyłącznie o jakość. Bardzo dobra wołowina kosztuje sporo, ale to wciąż mięso czerwone. Myślę, że to nie spożycie dobrej jakościowo wołowiny wpływa na zdrowie Szwajcarów, a ogólnie wyższy standard ich życia, wyższa świadomość na temat żywienia i przede wszystkim lepsza opieka zdrowotna.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.