ErgoProxy napisał(a): Temu koledze juz zadna szczepionka nie pomoze - po grob laczenie panstw bedzie mu sie z opresja kojarzylo...
Nie liczy się to, co mi się kojarzy, ale co Słowakom się kojarzy. Gdyby byli tacy szczęśliwi w CSFR, to by się nie rozchodzili w 1992. Często podkreśla się też, że ludność miała być przeciw podziałowi, jednakże po słowackiej stronie zawsze zgoda na podział była większa (w 2010 nawet przeważała zwolenników pozostania).
Cytat:No to zaczynasz, chlopczyku po Jugendamcie. "Der Onet" jest akurat mojego autorstwa.
Ale "Der Tuske" to nie ty wymyśliłeś, mam nadzieję? Nigdy nie wiadomo, skoro przypisujesz sobie wpływ na politykę zagraniczną Polski, nigdy nie wiadomo.
Zresztą, przegapiłeś argument. Nie chodzi o zależności finansowe mediów typu Onet, TVN czy Fakt. Chodzi o imputowanie, jakoby taka przynależność implikowała peany na temat "własnego" rządu, na pohybel rządu kraju lokacji. To jest narracja pisowska, zresztą uskuteczniana od drugiego końca (wykupowanie mediów na masę). Jednakże nawet w tym skromnym wątku były już cytaty z Frankfurter Algemeine Zeitung czy innych "niemiecko-niemieckich" mediów krytykujące rząd w Berlinie. Tak więc, nawet gdyby przyjąć tezę o polskojęzyczności Der Onetu, wniosek pozostaje błędny.
Resztę tekstów pominę, musiałbym wypalić jakieś zioło żeby nadążać za tokiem myślenia.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!