DziadBorowy:
Prawdziwa cena mięsa odzwierciedla poziom zdewaluowania waluty a to trzeba przed ludźmi ukryć.
Dyskredytuje się tłuszcze zwierzęce, które są najbardziej stabilne w wysokiej temperaturze a promuje się rzekomo zdrowe tłuszcze roślinne, które zawierają bardzo dużo kwasów lmega 6, podlegających utlenianiu podczas obróbki cieplnej. Regularnie i systematyczne spożywanie utlenionych kwasów kmega 6 i kmega 3, stanowi zagrożenie dla zdrowia, powoduje nowotwory.
Cytat:Cena mięsa jest sztucznie zaniżana przez system dotacji do niego. I to nie tylko w EU, gdzie spora część dopłat do rolnictwa idzie do największych korporacji przemysłu mięsnego, ale nawet w USA gdzie ostatnio Biden dosypał im miliard dolarów.Dla rządu bardziej opłacalna jest produkcja soi jako substytutu mięsa, niż produkcja taniego mięsa i dotowanie go. Dlatego paszę dla krów poleca się ludziom jako zdrową alternatywę. Ludzi nie trzeba przekonywać do jedzenia mięsa, natomiast żeby zmusić ich do jedzenia mało wartościowej soi potrzeba sfabrykować masę badań pseudonaukowych, które potwierdzą korzystny i zdrowotny wplyw na organizm. Soja była jedzeniem ubogiej ludności, która mogła o mięsie tylko pomarzyć.
Pomijam już nawet fatalne warunki w jakich przebywają zwierzęta i jakość mięsa z hodowli przemysłowych ale przy normalnym procesie hodowli fizycznie nie jest możliwe aby mięso było tańsze od popularnych warzyw. A często tak właśnie jest i kilo kurczaka można kupić taniej niż przykładowo kilo papryki.
Prawdziwa cena mięsa odzwierciedla poziom zdewaluowania waluty a to trzeba przed ludźmi ukryć.
Cytat:A jadasz mięso zupełnie nieprzetworzone? Bo to nie samo żelazo hemowe jest czynnikiem rakotwórczym ale substancje które powstają w wyniku jego przemian pod wpływem temperatury. A to nie jest jedyny czynnikMięso biale, przetworzone, tez musi być rakotwórcze w takim razie. Inne czynniki, to obróbka termiczna w olejach roślinnych.
Dyskredytuje się tłuszcze zwierzęce, które są najbardziej stabilne w wysokiej temperaturze a promuje się rzekomo zdrowe tłuszcze roślinne, które zawierają bardzo dużo kwasów lmega 6, podlegających utlenianiu podczas obróbki cieplnej. Regularnie i systematyczne spożywanie utlenionych kwasów kmega 6 i kmega 3, stanowi zagrożenie dla zdrowia, powoduje nowotwory.
Rozsadziło mi antenę.

