DziadBorowy:
Dobry rząd dotuje mięso, żeby biedni mieli co jeść, jakby im nie zabieral pieniędzy to stać ich by było na lepsze wyroby. Śmieszne, rząd decyduje o jadłospisie ludzi, zamiast pozwolić im samym decydować o swojej diecie. Gdyby ludzie mogli decydować o tym co chcą jeść, zapewne mieliby druga Szwajcarię. Jak wygląda ta produkcja rządowego mięsa, to wszyscy wiemy.
Większość, dzieci zapewne, jak tylko podrośnie sama zacznie jeść chętnie mięso, jak poczuje że mają więcej energii. Dzieci po prostu nie lubią gryźć.
Jedne badania wskazują, że kawa powoduje raka a inne że mu zapobiega. Naprawdę, są to rzeczy nie do udowodnienia a wyniki zależą od tego kto płaci.
Grilowanie jest szkodliwe, bo produkty spalania są szkodliwe.
Za miażdzycę odpowiada otyłość, dlatego otyli ludzie powinni sobie badać cholesterol, natomiast zbyt szczupli mogą mieć niedobory cholesterolu. Kwasy omega6 nawet w postaci nieutlenionej są rakotwórcze, a żrodlem omega3 jest tran a nie oleje roślinne.
Cytat:Wybacz ale jestem absolutnie niekompetentny w zakresie rozmaitych teorii spiskowych wiec nie mam zamiaru o nich dyskutować. Faktem jest natomiast, że mięso jest obecnie tak tanie jak prawdopodobnie nigdy wcześniej w historii nie było.Za to maslo jest drogie, jak nigdy wcześniej w historii nie było, a smalec jest droższy od oleju roślinnego. Zresztą o czym to świadczy?
Dobry rząd dotuje mięso, żeby biedni mieli co jeść, jakby im nie zabieral pieniędzy to stać ich by było na lepsze wyroby. Śmieszne, rząd decyduje o jadłospisie ludzi, zamiast pozwolić im samym decydować o swojej diecie. Gdyby ludzie mogli decydować o tym co chcą jeść, zapewne mieliby druga Szwajcarię. Jak wygląda ta produkcja rządowego mięsa, to wszyscy wiemy.
Cytat:Ludzi nie trzeba też zmuszać do jedzenia czipsów, frytek i innego śmieciowego żarcia. To nie jest żaden argument. Zresztą to nie jest też prawda bo do jedzenia mięsa jesteśmy przyzwyczajani (zmuszani) we wczesnym dzieciństwie. Większość małych dzieci ma awersję do jedzenia mięsa i trzeba je dopiero "złamać" aby je chętnie jadły.Chipsy, frytki zawierają substancje uzalezniajace, czysta skrobia jest uzalezniajaca, dlatego nikt chętnie nie jada mąki z pełnego przemialu, tylko białą z dodatkiem oczyszczonego cukru.
Większość, dzieci zapewne, jak tylko podrośnie sama zacznie jeść chętnie mięso, jak poczuje że mają więcej energii. Dzieci po prostu nie lubią gryźć.
Cytat:Przetworzone - jest. W mniejszym stopniu niż czerwone ale jest. Nie ma natomiast najprawdopodobniej różnicy we wpływie na cholesterol i choroby serca. Tutaj zarówno białe i czerwone mięso wydają się być równie niezdrowe.Nie ma żadnych naukowych dowodów na szkodliwośś mięsa, podobnie zresztą na szkodliwośc kawy.
Jedne badania wskazują, że kawa powoduje raka a inne że mu zapobiega. Naprawdę, są to rzeczy nie do udowodnienia a wyniki zależą od tego kto płaci.
Cytat:To nie jest inny czynnik tylko informacja z dupy wzięta. Po prostu chodzi o wpływ obróbki cieplnej na żelazo hemowe. Najgorsze jest grillowanie - gdzie nie ma żadnego oleju. A białe mięso jest zdrowsze bo zawiera znacznie mniej hemu niż czerwone.To nie jest informacja z dupy wzięte, tylko profesjonalnie się to nazywa stabilność oksydacyjne tłuszczy. Natomiast, żaden jadalny nasycony tluszcz nie ma w swoich skutkach ubocznych raka, wręcz przeciwnie, wystarczy zajrzeć do Wikipedii.
Grilowanie jest szkodliwe, bo produkty spalania są szkodliwe.
Cytat:drugiej strony kwasy omega 6 przyczyniają się do zmniejszenia ryzyka chorób krążenia. Które jest zwiększane poprzez pełne szkodliwych tłuszczów nasyconych tłuszcze zwierzęce. Tak więc w ogólnym bilansie tłuszcze roślinne są zdrowsze. Oczywiście jeżeli będzie to olej rzepakowy czy też lniany, tudzież oliwa z oliwek a nie olej palmowy lub utwardzane margaryny. Tłuszcz roślinny tłuszczowi nierówny.Mimo eliminacji tłuszczy zwierzęcych w diecie, coraz więcej ludzi cierpi na miażdzycę, raka, cukrzycę.
Za miażdzycę odpowiada otyłość, dlatego otyli ludzie powinni sobie badać cholesterol, natomiast zbyt szczupli mogą mieć niedobory cholesterolu. Kwasy omega6 nawet w postaci nieutlenionej są rakotwórcze, a żrodlem omega3 jest tran a nie oleje roślinne.
Rozsadziło mi antenę.

