lumberjack:
DziadBorowy:
A sery zjadają i na obiad i na kolację, na pewno w większej ilości niż jeden gram na kilogram masy ciała, do tego lubią tluste mięsa, wątróbki, boczek, ciasta francuskie, tarty, wszystko ocieka tłuszczem i są szczupli do tego, bo się nie obżerają.
Tutaj masz artykuł, dlaczego oleje roślinne nie są dobrym źródłem kwasów omega3:
https://zosiawinczewska.pl/olej-z-ryb-cz...ry-lepszy/
Cytat:Kaszą gryczaną albo ryżem brązowym też można się porządnie nażreć aż do solidnego poczucia sytości Uśmiech Co jakiś czas robię taki meksykański sos gejetariański, to masz w nim pomidory, fasolę czerwoną albo białą, cebulę smażoną, paprykę czerwoną, pełno przypraw, wszystko z hiper mega ostrymi papryczkami i do tego porządna porcja kaszy, ryżu lub soczewicy i można se tym zapchać kichy na cały dzień Uśmiech A ostre takie, że aż twarz się poci, a z nosa gluty zaczynają cieknąć Uśmiech Kurna, ale se smaka narobiłem pisząc o tym, aż se jutro zrobię takie.A jaki rodzaj pracy wykonujesz? Pracujesz w biurze przy komputerze? Wiesz jak to jest zjeść obiad złożony z węglowodanów, zaraz chce się spać, przez kilka godzin nie można dojść do siebie, nie mówiąc o tym, że pierdzieć w fotel też nie wypada. Ntomiast kiedy zjesz kawałek mięsa i trochę salaty masz niesamowity power i energię do roboty.
DziadBorowy:
Cytat:Można też palić papierosy i nie dostać raka. Zdarzają się takie przypadki.Takie są fakty naukowe, wątroba wytwarza tłuszcz z dostarczonych cukrów i węglowodanów.
Cytat:Przeciętny Francuz zjada za to dwa razy mniej mięsa niż przeciętny Polak. Model konsumpcji też się tam różni. U nas jemy ser aby się najeść. Tam funkcjonuje raczej jako rodzaj przystawki. Więc owszem jak pijąc alkohol przegryzasz to serem będziesz zdrowsza niż jak przegryzasz czipsami.Nie maja sensu takie porównania, we Francji panuje inny klimat, jest ciepło, w ogóle nie chce się jeść.
A sery zjadają i na obiad i na kolację, na pewno w większej ilości niż jeden gram na kilogram masy ciała, do tego lubią tluste mięsa, wątróbki, boczek, ciasta francuskie, tarty, wszystko ocieka tłuszczem i są szczupli do tego, bo się nie obżerają.
Cytat:Natomiast tłuszcze nasycone to JEST śmieciowe jedzenieTłuszcze roślinne to jest śmieciowe jedzenie, zwierają ogromne ilości rakotwórczego omega6, rośliny z których się je wytwrza są praktycznie niejadalne w stanie surowym, jak rzepak czy soja. To są silnie przetworzone produkty rakotwórcze.
Tutaj masz artykuł, dlaczego oleje roślinne nie są dobrym źródłem kwasów omega3:
https://zosiawinczewska.pl/olej-z-ryb-cz...ry-lepszy/
Rozsadziło mi antenę.