DziadBorowy
Po prostu przemysł znalazł sobie tani materiał z którego można wyprodukować coś na masowa skalę i zarobić na tym dużo pieniędzy. Przemysl nie dba o zdrowie ludzi, ale zna się na marketingu podobnie jak politycy.
Cytat:Swoją drogą ja sam dużo lepiej czuję się po jedzeniu bezmięsnym. Mam więcej energii i brak uczucia "ciężkiego żołądka" po sutym obiedzie.Ja juz byłam Dziadu, wegetarianką 10 lat i tez zachwalałam innym lekkość po posiłku, niesamowitą energię, znam to z doświadczenia. Za kilka lat ci przejdzie, ciekawe ile wytrwasz? Ludzie niestety, zawsze wierzą w to co im akurat pasuje.
Cytat:Już pisałem jak sprawa wygląda z tłuszczami roślinnymi i nie mam zamiaru powtarzać.Sto lat temu nikt tego dziadostwa nie jadł, proces powstawania oleju, jest brudny i śmierdzący, a nasiona bywają zjełczałe jeszcze przed wytłaczaniem, potem się je poddaje wielu różnym procecom w tym działaniu wysokiej temperatury, oczyszczaniu, usuwaniu szlamu i usuwaniu brzydkiego zapachu. Nie ma w tym nic naturalnego, czysta chemia i syf. Poza olejem z oliwek z zimnego tłoczenia lepiej się trzymać od tego z daleka.
Po prostu przemysł znalazł sobie tani materiał z którego można wyprodukować coś na masowa skalę i zarobić na tym dużo pieniędzy. Przemysl nie dba o zdrowie ludzi, ale zna się na marketingu podobnie jak politycy.
Rozsadziło mi antenę.