dammy:
Owszem, oliwki, kokos, a nawet len jest jadalny bez przetworzenia.
O zpotrzebowanie na omega 6 nie trzeba się martwić, bo producenci pchają margarynę do wszystkiego co mozliwe, wystarczy łyżka oleju dziennie. Natomiast, żeby pokryć zapotrzebowanie na organizmu tluszcz, potrzeba 1g tłuszczu na kilogram masy ciała, co proponujecie? Nadmiar omega6 jest szkodliwy dla zdrowia i inicjuje nowotworzenie, już to pisałam.
Poza tym oczyszczony cukier i skrobia, są gorsze od tłuszczów zwierzęcych, nadmiar odklda się w organiżmie pod postacią tłuszczu i powoduję złą pracę trzustki.
Owszem, oliwki, kokos, a nawet len jest jadalny bez przetworzenia.
O zpotrzebowanie na omega 6 nie trzeba się martwić, bo producenci pchają margarynę do wszystkiego co mozliwe, wystarczy łyżka oleju dziennie. Natomiast, żeby pokryć zapotrzebowanie na organizmu tluszcz, potrzeba 1g tłuszczu na kilogram masy ciała, co proponujecie? Nadmiar omega6 jest szkodliwy dla zdrowia i inicjuje nowotworzenie, już to pisałam.
Poza tym oczyszczony cukier i skrobia, są gorsze od tłuszczów zwierzęcych, nadmiar odklda się w organiżmie pod postacią tłuszczu i powoduję złą pracę trzustki.
Cytat:Natomiast jeżeli ktoś myśli, że tłuszcze zwierzęce pochodzą od krówek pasących się radośnie na łące to gratuluję samopoczucia. I proponuję dowiedzieć się jak wygląda przemysłowy chów bydła tak na mięso jak i na mleka i sery.Gdyby rząd nie interweniował w rynek żywności, i nie tępił konkurencji dotacjami, a ludzi byłoby stać na lepszej jakości jedzenie nie istniałaby ta patologia.
Rozsadziło mi antenę.