Rodica napisał(a): Nie wiem, myślisz że równie chętnie walczyliby za kraj, gdyby ich najechały wojska USA?Nie. Nie myślę. I nie mam pojęcia, skąd w ogóle sugestia, że mógłbym tak myśleć. Rodzi ona jednak następne pytanie — dlaczego wojska USA nie najechały Ukrainy?
Cytat:Pisałam, że rolą państwa jest stworzenie odpowiednich warunków do funkcjonowania wolnej przedsiębiorczości, czyli przede wszystkim ochrona granic i dobrze napisane i egzekwowane prawo.Czyli jednak nie tylko ochrona granic.
Cytat:Cała reszta to ingerowanie w rynek, czyli droga w stronę stalinizmu.Dlaczego zatem Rosja jest obecnie państwem bardziej podobnym do stalinowskiego ZSRR, niż np. Szwecja?
Cytat:Jak są tacy bogaciNie napisałem, że są „tacy bogaci”. Umówmy się tak — jeśli jeszcze raz zacytujesz moją wypowiedź, tylko po to, żeby postawić chochoła, dostaniesz ostrzeżenie. Co Ty na to?
Cytat:to czemu nie zafundowali sobie dobrej armii i sprzętu wojskowego? Przeciez chyba wiedzą kogo mają za sąsiada.Przecież zafundowali sobie całkiem niezły, jak na swoje możliwości. Co więcej — adekwatny do charakteru i modi operandi tego sąsiada — bogaty w lekką broń przeciwpancerną.