To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów?
Rodica napisał(a): Zefciu, to Ty zacząłeś rozmowę o Ukrainie i geopolityce, ja się na tym nie znam, wiec nie oczekuj że będę odnosić się sensownie do twoich argumentów.
To trochę zawiedziony się czuję. Prezentujesz bowiem pewną filozofię postrzegania świata i polityki (z tego co widzę, przewija się tam mocno myśl Ayn Rand). Bronisz tej filozofii ze swadą. Jesteś przekonana głęboko o jej słuszności. Kiedy jednak przychodzi skonfrontować światopogląd z rzeczywistymi wydarzeniami, to odpowiadasz „nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem”.
Cytat:Żadna jednostka nie ma w tym żadnego interesu. Jeśli nie giniesz dla rodziny, twoim celem nie jest ochrona majątku,  to giniesz najzupełniej bezsensownie. Jesli ludzie umierają dla abstrakcji to oznacza, że ktoś poddał ich praniu mózgu, albo ich życie jest niewiele warte.
Z tym, że większość uczestników wojny nie ma na celu „zginąć dla ojczyzny”. Ich celem jest „zwyciężyć i do cywilia”. Owszem — osoby, które w sposób celowy poświęciły życie wykonując misję, której nie miały prawa przeżyć są gloryfikowane, jednak większość żołnierzy ich nie naśladuje.
Cytat:Natomiast zwykli śmiertelnicy, prawdopodobnie nie są odpowiednim partnerem biznesowym dla Putina.
Ale ja nie pisałem o Putinie (ten zrzuca na tych śmiertelników bomby), tylko o Macronie, Franciszku, Orbanie, czy nawet takim JKM-ie. Ludziach, którzy co prawda sami bomb nie każą zrzucać, ale zdają się bardziej empatyczni wobec Putina niż jego ofiar.
Cytat:Która Rosję masz na myśli, te obecną czy tę stalinowską?
W sumie i tę i tę. Wszakże Rosja stalinowska (sensu stricto) też nie stała się taka jaka się stała wskutek wprowadzania podatków i socjalu.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów? - przez zefciu - 30.03.2022, 07:56

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości