Rodica napisał(a): Nie mogę wkleić linku do artykułuGdyż?
Cytat:ale możesz sobie znaleźć artykuł "porozmawiajmy o BigFarmie" z którego wynika, że wielkie organizacje lobbingowe miały wpływ na kształt ustalanego prawaA czy ja ten fakt neguję? Twierdzę jednak, że nie jest z pewnością rozwiązaniem likwidacja jakiegokolwiek prawa patentowego i odebranie instytucjom badawczym wszystkich benefitów z dokonania odkrycia.
Dlatego pytam, jakie prawo proponujesz. Ty zamiast tego, po gówniarsku przekręcasz mi nicka. To jest Twoja standardowa reakcja na zadawanie niewygodnych pytań — pociski personalne.
Cytat:Dlaczego politycy dają się korumpować, a nie są nieskazitelni moralnie i dlaczego to ma być charakterystyczne dla liberalizmu?Wszyscy ludzie są korumpowalni i nikt nie jest nieskazitelny moralnie. Każdy system prawny, który opiera się na założeniu nieskazitelności moralnej jakichś jednostek jest skazany na porażkę.
Cytat:Czy przeprowadzono referendum, z którego wynikało, że większość ludzi popiera takie prawa czy sobie tak ustalili, bo tak im się podobało.Najpierw mówisz, że nikt nie wie, jakie są motywacje firm farmaceutycznych. A potem zaraz, że ludzie mogą ot tak, w referendum, ustalić, jaka jest właściwa forma ich motywowania, żeby ich działanie było najkorzystniejsze dla ogółu.