bert04:
Jeśli chodzi o twojego nicka, to mam ostatnio problemy ze wzrokiem, także proszę o wybaczenie.
Cytat:Rodico, powoli dochodzisz do tego, dlaczego neoliberalizm jest mitem. Dlaczego te wszystkie teksty o "wolnych rękach" sterujących, o "skapywaniu w dół" i tak dalej to tylko pewne zasady, w części rzeczywiste, w części oparte na fantazjach, w części tylko dogmaty neolibskiej wiary. A prawda jest całkiem prosta:Ani razu nie zająknęłam się o skapywaniu w dół. Nic nie musi skapywać, powtarzam to po raz nie wiem już który, kapitalizm to gromadzenie kapitału. Gdyby ludzie mogli go gromadzić, nie byli okradani przez państwo, nie potrzebowaliby żadnej ohydnej jałmużny, która odbiera godność.
Cytat:A czy ja ten fakt neguję? Twierdzę jednak, że nie jest z pewnością rozwiązaniem likwidacja jakiegokolwiek prawa patentowego i odebranie instytucjom badawczym wszystkich benefitów z dokonania odkrycia.Oczywiście nic nie napisałam o likwidacji praw patentowych, miałam raczej na myśli inną ich konstrukcję, bardziej korzystną dla konkurencji i rozwoju naukowego.
Dlatego pytam, jakie prawo proponujesz. Ty zamiast tego, po gówniarsku przekręcasz mi nicka. To jest Twoja standardowa reakcja na zadawanie niewygodnych pytań — pociski personalne.
Jeśli chodzi o twojego nicka, to mam ostatnio problemy ze wzrokiem, także proszę o wybaczenie.
Cytat:nikt nie jest nieskazitelny moralnieMyślę, że istnieją ludzie, którzy brzydzą się złodziejstwem. Każdy się czymś brzydzi, jedni aborcją inni antykoncepcją, seksem, inni złodziejstwem. Każdy inaczej interpretuje brud moralny.
Rozsadziło mi antenę.