To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów?
Rodica napisał(a): Co to są cele wspólne?
Są to takie cele, które, jeśli wspólnie zrealizujemy, korzysta z tego całe społeczeństwo.
Cytat:Ja nie mam zbyt wielu celów wspólnych z państwem
Nikt nie mówi, że masz cele wspólne z państwem. Ale masz cele wspólne z sąsiadem. Np. oboje wolicie, żeby Wasza ulica była czysta i zadbana.
Cytat:gardzę zinstytucjonalizowaną edukacją
Czasem to widać.
Cytat:Każdy mógłby sobie sam zgromadzić środki na starość, gdyby nie był okradany.
Nie, nie każdy. Jest to akurat fakt, z którym nie możesz dyskutować. Są osoby, które nie są w stanie zgromadzić sobie środków na starość.
Cytat:Mogę płacić na jakąś infrastrukturę czy wojsko.
Przecież to kradzież, którą się brzydzisz.
Cytat:A dlaczego te państwa są upadłe?
Z różnych względów. Ale co to ma do rzeczy?
Cytat:Można, ale ci nie ufam. Może nawet dałbyś mi bana bez usprawiedliwienia.
Za co? Za to, że przeprosisz, a nie będziesz udawać idiotki? Tak niewychowawczych akcji nie robię.
Cytat:gdyż państwo upaść nie może
No. Np. ZSRR, czy Cesarsko-Królewskie Austro-Węgry istnieją nadal i nic na to nie możemy poradzić.

[quote[Nie ma tego w swoich planach. Biznesmeni działają w zupelnie innych warunkach, inwestują i często ponoszą straty, gdyż koniunktury nie da się dokładnie przewidzieć.
Państwo natomiast,  finansuje swoje przedsięwzięcia, często z dupy, pieniędzmi podatników, marnotrawi środki a politycy nie znają się na biznesie. Jesli coś im nie wypali nie ponoszą żadnej odpowiedzialności poza utratą władzy. Nie ryzykują swoim majątkiem, więc nie można mówić, że podatki są dobrze wydawane. Niszczą tez konkurencję, gdyż państwowe przedsiębiorstwa nie mogą zostać przez nią zmiecione z rynku.
[/quote]Jakie środki zaradcze proponujesz wobec tych problemów?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów? - przez zefciu - 12.04.2022, 13:18

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości