zefciu:
Cytat:Ostatnio? Z bardzo, bardzo nielicznych zalet PRL trzeba wymienić sensownie zaprojektowane osiedla. Gdyby wziąć filozofię z tamtych czasów (a odrzucić szarzyznę i bylejakość) oraz dzisiejszą jakość (a odrzucić patodeweloperkę i płotozę), to żylibyśmy w raju.Ciekawe dlaczego w tym " kapitalistycznym" raju, większości ludzi nie stać na stumetrowe mieszkania z tarasami lub prywatnymi ogródkami, muszą się kisić w blokach gdzie nie mają nawet kawałka własnej ziemi.
Cytat:Dobre. Po czym odróżniamy złodziejstwo od niezłodziejstwa? Niezłodziejstwo jest w interesie Rodicy. Myślałem, że Kali to była taka rasistowska karykatura dzikusa, a tutaj patrzcie!Zlodziejstwo w demokracji jest tym, co rząd uwaza za słuszne dla dobra publicznego a nie to, co większość ludzi uważa za słuszne. Przy czym trudno odróżnić wolę większości od mniejszości, kiedy wyborcy o niższym wysztalceniu i nie mających pojęcia o biznesie decydują za większość. No bo kto jest lepszym suwerenem?
Cytat:Czyli oczywiście niczego konkretnego nie będzie. Tylko kucowskie frazesy.Nie mam nic do zaproponowania, po prostu analizuję sytuację.
Rozsadziło mi antenę.