zefciu:
Kazda pieprzona inflacja wywołana przez banki to kradzież, a każda deflacja jest dobra dla konsumentów i producentów a zła dla rządu.
Cytat:A ja nie pisałem o żadnym „kapitalistycznym raju”. Zaś ludzie wybierają życie w mieście z własnej woli. Wiele osób stać na kupno kawałka ziemi w środku niczego, a jednak wybierają miasto.Nie odpowiedziales na pytanie. Dlaczego inwestorzy budują coraz mniejsze klity a ludzi nie stać, żeby mieszkać komfortowo, tylko gniotą się w klatkach jak szczury.
Cytat:Zaraz. To w końcu kto powinien decydować? WIększość? Czy wybrani, którymi nie gardzi Rodica?Wadą demokracji jest to, że prawa wyborcze posiada każdy, kto ukończył 18 lat i może nie mieć żadnych kompetencji ani rozeznania na tematy ekonomiczno - gospodarcze. Czyli w bardzo ważnych sprawach, dotyczących tego, jak wydawać pieniądze publiczne decydują wszyscy. Nawet nie mam o to pretensji, tylko o to, że gdyby ludzie nie byli okradani, nie byliby tak roszczeniowi i podatni na populistyczne hasełka. To raz, dwa, że są manipulowani, przez media i nie mają pojęcia czym jest dobro publiczne. To nie są czyste ulice i trawniki wolne od psich kup, tylko wysokie wysokie zarobki, które zależą od stopnia ingerencji rządowej w gospodarkę.
Cytat:
Kazda pieprzona inflacja wywołana przez banki to kradzież, a każda deflacja jest dobra dla konsumentów i producentów a zła dla rządu.
Rozsadziło mi antenę.