To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów?
zefciu:
Cytat:A ja nie pisałem o żadnym „kapitalistycznym raju”. Zaś ludzie wybierają życie w mieście z własnej woli. Wiele osób stać na kupno kawałka ziemi w środku niczego, a jednak wybierają miasto.
Nie odpowiedziales na pytanie. Dlaczego inwestorzy budują coraz mniejsze klity a ludzi nie stać, żeby mieszkać komfortowo, tylko gniotą się w klatkach jak szczury.

Cytat:Zaraz. To w końcu kto powinien decydować? WIększość? Czy wybrani, którymi nie gardzi Rodica?
Cytat:
Wadą demokracji jest to, że prawa wyborcze posiada każdy, kto ukończył 18 lat i może nie mieć żadnych kompetencji ani rozeznania na tematy ekonomiczno - gospodarcze. Czyli w bardzo ważnych sprawach, dotyczących tego, jak wydawać pieniądze publiczne decydują wszyscy. Nawet nie mam o to pretensji, tylko o to, że gdyby ludzie nie byli okradani, nie byliby tak roszczeniowi i podatni na populistyczne hasełka. To raz, dwa, że są manipulowani, przez media i nie mają pojęcia czym jest dobro publiczne. To nie są czyste ulice i trawniki wolne od psich kup, tylko wysokie wysokie zarobki, które zależą od stopnia ingerencji rządowej w gospodarkę.
Kazda pieprzona inflacja  wywołana przez banki to kradzież, a każda deflacja jest dobra dla konsumentów i producentów a zła dla rządu.
Rozsadziło mi antenę.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów? - przez Rodica - 13.04.2022, 20:51

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości