Rodica napisał(a): Osoba, która stać na dom poza miastem, lub na obrzeżach miasta spokojnie mogłaby sobie pozwolić ja 100 metrowe mieszkanie. Nie uważasz?A dlaczego? Ceny nieruchomości zależą silnie od lokalizacji. 100 m² w środku niczego a 100 m² w pobliżu dużego ośrodka z dostępem do infrastruktury i rynkiem pracy będą znacznie różniły się ceną. Jest to oczywistość i nie widzę tutaj powodu do szukania jakiegoś spisku.
Cytat:Nie można być aż tak leniwymTeż tak myślałem, a jednak Ty wyprowadziłaś mnie z błędu

Cytat:A możesz to udowodnić?Co udowodnić? Absurdalnym jest określanie korelacji zjawisk ekonomicznych z rozdzielczością jednego stulecia. Dodatkowo — wycherrypickowanie akurat XIX-wieku — okresu najsilniejszego rozwoju przemysłu w historii ludzkości także nie świadczy o intelektualnej uczciwości.
Cytat:Owszem, no i co z tego wynika, że deflacja jest zła?Z tego wynika, że ekonomiści wielu państw się zgadzają, że optymalna jest niska inflacja. Także ekonomiści Singapuru. Wynika z tego też fakt, że autor artykułu nie potrafi znaleźć solidnych przykładów korzyści z deflacji, więc z braku laku używa przykładu „co prawda nie deflacji ale…”.