zefciu:
Która pozwala na okradanie ludzi na dorobku, bo może dla zefcia inflacja to malutki procent, ale dla większości ludzi, którzy mieszkają w rozpadających się blokach, lub są uwaleni kredytem to duże obciążenie. W kraju w którym ludzie posiadają tak mały kapitał, demokracja nigdy nie będzie działać jak należy. Ludzie najpierw musza posiadać kapitał, żeby istniala baza do jej rozwoju.
Więc te wszystkie frazesy o wolności i demokracji są nic nie warte, bo wolność to są prawa do posiadania kapitału, który się posiada.
Sama redystybucja jest niedemokratyczna, ale zmusza się ludzi do uczestniczenia w niej.
Cytat:A jakie to ma znaczenie dla naszej dyskusji?Takie, że wmawiasz mi, że wielbię sołdata gwałcącego kobiety. Nie lubię być gwałcona nawet przez groźne i zastraszające zachowanie.
Cytat:No właśnie zadbać trzeba, żeby nie przyszedł. Czasem przychodzą, a czasem nie przychodzą. Po Hitlerze, Jaruzelskim czy Pinochecie nie przyszedł, a po Kimie, czy Breżniewie (z przerwą) przyszli. Dlaczego?W Rosji nigdy nie było demokracji, za to Rosja posiada złoża, żyzne ziemie i jest uprzywilejowana przez naturę. Trudno wam będzie ją tam wprowadzić.
Cytat:Tak. Odpowiada mi demokracja. Nie odpowiada mi system, w którym kryterium jest to, co się podoba Rodicy.Mnie się nie podoba demokracja, która polaryzuje ludzi, jest to efekt bardzo lichej demokracji, w której jakieś liberalne media istnieją poza głównym nurtem i można bezkarnie siać propagandę.
Która pozwala na okradanie ludzi na dorobku, bo może dla zefcia inflacja to malutki procent, ale dla większości ludzi, którzy mieszkają w rozpadających się blokach, lub są uwaleni kredytem to duże obciążenie. W kraju w którym ludzie posiadają tak mały kapitał, demokracja nigdy nie będzie działać jak należy. Ludzie najpierw musza posiadać kapitał, żeby istniala baza do jej rozwoju.
Więc te wszystkie frazesy o wolności i demokracji są nic nie warte, bo wolność to są prawa do posiadania kapitału, który się posiada.
Sama redystybucja jest niedemokratyczna, ale zmusza się ludzi do uczestniczenia w niej.
Rozsadziło mi antenę.