To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów?
zefciu napisał(a):
Rodica napisał(a): Wiem, zefciu, że uważasz się za bardziej cywilizowanego człowieka od sołdata, ale spójrz na jego żonę. Który polski polityk, może pochwalić się publicznie, że jego zona jest taka szczęśliwa?
Po pierwsze — nie wiem, co mają do rzeczy polscy politycy. Po drugie oczywistym jest, że system, w którym źródłem szczęścia jest zrabowana pralka nie jest systemem, który może być uniwersalnie wdrożony na świecie. Zawsze bowiem komuś tę pralkę trzeba ukraść.
Cytat:Być może, ale istnieją silne uwarunkowania historyczne,których pokonanie wymagałoby rewolucji.
No to będzie rewolucja. Gdzie problen?

Chciałam zapytać w temacie pralki. Jeśli dobrze zrozumiałam to żołnierze rosyjscy kradną na wojnie w Ukrainie pralki automatyczne 1400obrotów wirowanie?
Ale nie kapuje, wysyłają te pralki firma kurierską ukraińską do swoich żon do Nowosybirska czy wsadzają do czołgu, właz jest chyba duży, nie tylko pies Szarik się zmieści, i cooo przywiozą te pralki swoim żonom w czołgu jak wrócą z wojny do domu?
Właz w czołgu może duży ale czy w czołgu pralka nie przeszkadza jak strzelają i czy się nie wytrzęsie i nie poobija ta pralka jak jadą po pagórkach i błocie?

Rozumiem, że można w czołgu przywieźć wiertarkę z Ukrainy do Nowosybirska aleee pralkę automatyczną?
Proszę o odpowiedź jak ktoś jest zorientowany?

Poza tym, czy kapitalizm Rosjanom nie służy, że żołnierze rosyjscy lub pracownicy gazpromu albo jakichś firm produkcyjnych nie są w stanie zarobić od 1990r na pralkę automatyczną?
Rozumiem, że tak jak w Polsce nieduża część ludzi mogła odpaść na śmietnik bez pracy i renty, ale jak ktoś jest młodym żołnierzem rosyjskim i zarabia to chyba od 1990r przez 32 lata zarobił na pralkę automatyczną dla żony?

Czy może jak był PRL, 1973-1990r  ( bo pamiętam, że u koleżanki w 1973r już była pralka automatyczna, a u mnie w domu tylko pralka Frania bo matka twierdziła, że automatyczna pralka źle pierze, to znaczy nie dopiera) to Rosjanie mieli radzieckie pralki automatyczne bo komunizm im lepiej służył niż teraz kapitalizm ale te pralki z czasów komuny już im się popsuły i teraz nie mają ani pralki Frania nie automatycznej?

A na Ukrainie podobno bieda była i nic nie było i oni dlatego chcieli do kapitalizmu i UE, no ale jak widać pralki na Ukrainie 1400obrotów wirowanie mieli i wiertarki udarowe i Makity na akumulator, no a w Rosji jeszcze większa bieda niż na Ukrainie skoro te pralki i wiertarki Ukraińcom kradną?

Rosja to może oooogromny kraj 57 razy większy niż Polska ale w czasach kiedy nie żyją tam plemiona koczownicze żywiące się nasionami i polowaniem na bizony i przemieszczające się pieszo na odległości góra 10 kilometrów, to trudno ten kraj utrzymać przy małej ilości ludzi tylko 3x większej liczbie ludzi niż Polska, bo przecież zdolności produkcyjne kolei żelaznej czyli torów kolejowych - linii kolejowych dla pociągów osobowych pośpiesznych i towarowych z polskimi jabłkami są uzależnione od ilości ludzi a nie od ilości oooogromnego terytorium, no to w Rosji nawet torów kolejowych mają za mało i trudno tam wszędzie dojechać.
No ale w ZSRR, jak u nas był PRL to nie narzekali na brak pralek automatycznych i wiertarek udarowych oraz przenośnych Makita i nie przyjeżdżali do Polski rabować.
Nie kapuję.

Ile tych pralek automatycznych na Ukrainie Rosjanie ukradli, a ile jest czołgów rosyjskich na Ukrainie - w każdym czołgu rosyjskim jadą 2 pralki automatyczne czy jak?
Może przyjęli 3 świrów do rosyjskiego wojska, chorych psychicznie czy oszołomów, ewentualnie bezdomnych i bezrobotnych i oni w sumie 3 pralki Ukraińcom ukradli, ile w sumie tych pralek automatycznych Rosjanie ukradli z dokładnością do 20%?
No chyba samoloty rosyjskie bombowce nie latają z Ukrainy do Nowosybirska każdy ze zdobyczą 10pralek automatycznych?
Nie wiem czy w telewizji są odpowiedzi bo oglądam rzadko i praktycznie tylko kanały muzyczne?

Kradzież 5ciu pralek na Ukrainie przez Rosjan to może być polska prowokacja, ale kradzież 1000 pralek na Ukrainie przez Rosjan może już wynikać z biedy Rosjan lub zbiorowego obłędu, we Francji był kiedyś zbiorowy obłęd religijny, facet krzyczał, że ma w brzuchu żywe węże i chciał, żeby mu ten brzuch rozcięli, a potem wykryli że w pieczywie u jednego piekarza były jakieś zioła halucynogenne albo narkotyki.
O co chodzi z tymi pralkami, konkretnie i dokładnie?

Czy Putin już się tłumaczył w telewizji z tych kradzieży pralek automatycznych i wiertarek udarowych oraz przenośnych Makita?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Co jest grzechem, życie w komunizmie czy kopanie komunistów? - przez gąska9999 - 23.04.2022, 05:14

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości