W temacie III WŚ wypowiedział sie Leonid Kuczma:
https://twitter.com/nexta_tv/status/1555114252029120512
Ej kurna, co jest grane? Zawsze było tak, że Indie z ruskimi albo z Chinami robiły wspólne ćwiczenia wojskowe, a tera nagle ćwiczyć będą z Jankesami przy granicy chińskiej...
Ile wojen musi być na świecie abyśmy mogli mówić o światowej?
Póki co, z tego co wiem, mamy:
1) Rosję atakującą Ukrainę
2) Azerbejdżan atakujący Armenię, która była niby chroniona przez rosję, ale widać teraz, że rosja gówno może, bo cały wysiłek idzie w Ukrainę
3) Turcję atakującą Irak wspierany przez Iran
Potencjalne konflikty:
1) Spór USA-Chiny o Tajwan
2) Serbia vs Kosowo
Czy tylko ja czuję pod skórą, że świat to teraz taka beczka prochu, która tylko czeka na odpalenie?
Cytat:Former Ukrainian President Kuchma to BBC: “When Hitler invaded Poland, no one knew that the WWII had started. If Ukraine can stop and win over Russia, WWIII will be avoided. Otherwise, it has already started.”
https://twitter.com/nexta_tv/status/1555114252029120512
Cytat:#India and the #UnitedStates will conduct joint military exercises in the mountains in the #Auli region near the #Chinese border.
Ej kurna, co jest grane? Zawsze było tak, że Indie z ruskimi albo z Chinami robiły wspólne ćwiczenia wojskowe, a tera nagle ćwiczyć będą z Jankesami przy granicy chińskiej...
Ile wojen musi być na świecie abyśmy mogli mówić o światowej?
Póki co, z tego co wiem, mamy:
1) Rosję atakującą Ukrainę
2) Azerbejdżan atakujący Armenię, która była niby chroniona przez rosję, ale widać teraz, że rosja gówno może, bo cały wysiłek idzie w Ukrainę
3) Turcję atakującą Irak wspierany przez Iran
Potencjalne konflikty:
1) Spór USA-Chiny o Tajwan
2) Serbia vs Kosowo
Czy tylko ja czuję pod skórą, że świat to teraz taka beczka prochu, która tylko czeka na odpalenie?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać