To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prymitywne nauki kościoła katolickiego
zefciu napisał(a): A co nadaje?

Odpowiedź jest nadzwyczajnie prosta i łatwa do odgadnięcia. Kaszanka, kotlety schabowe, majsterkowanie, klocki LEGO, gry komputerowe.

Rodica napisał(a): Możesz spróbować budowac relację z kimś innym, ale to tak jakbyś próbował życ od nowa po amutacji kończyny.

Przecież da się żyć od nowa po amputacji kończyny.

Rodica napisał(a): Jako kobieta mogę ci powiedzieć, że mężczyźni idealizują swoje związki z kobietami, ponieważ są na straconej pozycji, nie mogą się sami rozmnożyć.

Jak idealizują?

Rodica napisał(a): A szczęśliwi ludzie, są po prostu szczęśliwi i emanuja tym szczęściem.

Paolo Coelho

Rodica napisał(a): .na zewnątrz, są pełni pozytywnej energii i nie tracą jej na dokuczanie innym.

Chciałbym podłączyć putina do 230V. Wtedy byłby to człowiek pełen pozytywnej energii, który nie dokucza innym.

Rodica napisał(a): Za miłością idzie poświęcenie, chociaż można kochać za samo ciało, to jednak te defekty z mózgu, niekompatybilność psychiczna dadzą o sobie znać i zaczną niszczyc relację. Jak kogoś partner nudzi bądź denerwuje to znaczy, że to nie jest miłość i trzeba się ewakuować póki czas

No i kto tu idealizuje? Nie ma relacji idealnych; zawsze zdarzają się jakieś kłótnie i nerwy. Jak się ludzie nie kłócą ze sobą, to znaczy że coś jest nie tak.

Rodica napisał(a): Miłość to też podziw, i ta osoba powinna budzić czymś podziw, posiadać jakieś wewnętrzne lub zewnętrzne piękno, coś świętego, przed czym gotowi jesteśmy paść na kolana.

Przepraszam za mój romantyzm, ale jedyne co mi przychodzi na myśl z tym padaniem na kolana, to że można przed pipą jak się strzela minetę lub przed berłem jak się robi pałkę.

Rodica napisał(a): Nie masz wyboru, bedziesz żył w bólu.

Można żyć w bólu, ale nie z tak trywialnych powodów jak rozpad związku. Miałem parę fajnych związków, wszystkie się rozpadły, ale mam z nich same dobre wspomnienia, a smutek był tylko chwilę po rozstaniach. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy się np. zabijają, bo rozstają się z miłością swego życia.

Muszę tym moim synom wpoić, żeby mieli wyjebane i że tego kwiatu to pół światu i że jak nie ta to inna.

Rodica napisał(a): zefciu:
Chyba wszystko przekręcasz. Po prostu inaczej rozumiemy słowo milość.
Nie mogłabym być z kimś, kto jest szczęśliwy po mojej śmierci. Rozumiesz?

To ty źle rozumiesz słowo miłość. Jeśli kiedyś kopnę w kalendarz, to chciałbym aby moja żona znalazła sobie kogoś innego i żeby miała dobre życie, a nie żeby resztę życia przeżyła w nieszczęśliwości z powodu mojej śmierci.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 09:39
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 12:05
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 12:38
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 14:29
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 03.11.2022, 09:08
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 03.11.2022, 14:24
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 05.11.2022, 12:32
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 05.11.2022, 17:27
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez lumberjack - 07.11.2022, 01:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości