Dlaczego wiele osób nie wierzy że istnieje Bóg ?
Po prostu nie chce wierzyć. Szuka ,,dziury " w całym żeby tylko Stwórcę odrzucić . Ludzie nie chcą być od Boga zależni, chcą być wolni prowadząc ,, hulaszcze " życie, używając wszelkich przyjemności.
Musieliby zastosować się do norm moralnych, jest to im nie po drodze.
Mówiąc o normach biblijnych mam na myśli rozpustę, cudzołóstwo, hazard , zdradę małżeńską, homoseksualizm, wulgaryzmy, upijanie się, palenie, narkotyki, kradzież itd.
Czy większość chce dostosować się do wyżej wymienionych norm ?
Wolą dywagować bez końca, to do niczego nie zobowiązuje.
Do tej pory nie znalazłem nawet słabego argumentu przemawiającego za materialistyczną religią - ateizmem.
Po prostu nie chce wierzyć. Szuka ,,dziury " w całym żeby tylko Stwórcę odrzucić . Ludzie nie chcą być od Boga zależni, chcą być wolni prowadząc ,, hulaszcze " życie, używając wszelkich przyjemności.
Musieliby zastosować się do norm moralnych, jest to im nie po drodze.
Mówiąc o normach biblijnych mam na myśli rozpustę, cudzołóstwo, hazard , zdradę małżeńską, homoseksualizm, wulgaryzmy, upijanie się, palenie, narkotyki, kradzież itd.
Czy większość chce dostosować się do wyżej wymienionych norm ?
Wolą dywagować bez końca, to do niczego nie zobowiązuje.
Do tej pory nie znalazłem nawet słabego argumentu przemawiającego za materialistyczną religią - ateizmem.
Użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten post. Powod: Powtarzanie tych samych pseudoargumentów bez próby dyskusji