Ostatnio znalazłem informację o witrynie, która umożliwia rozmowy z botem AI w języku naturalnym.
Ta strona to OpenAi, a ten bot to ChatGPT
Oto próbka jego umiejętności (po zalogowaniu od razu pisałem w języku polskim i rozpoznał to bez problemu).
W sumie, po tych kilku zdaniach można wyciągnąć pewne wnioski.
- Jego polszczyzna jest zaskakująco dobra. Buduje zdania poprawne gramatycznie i stylistycznie.
- Kiedy czegoś nie wie, zasłania się wbudowanymi frazami typu "jestem tylko modelem, nie posiadam wiedzy etc.".
Zakładam wątek, bo może wy wyciśniecie z niego jakieś ciekawe teksty - warto by go trochę potorturować.
PS. Podobno pisze ekstra wypracowania, eseje, a nawet poezje na każdy temat, które śmiało można by zanosić do szkoły.
Korzysta z ponad 40 TB danych Wikipedii i innych witryn wiedzowych
Że też za moich młodych lat nie było takiego cuda.
https://openai.com/research/
Ta strona to OpenAi, a ten bot to ChatGPT
Oto próbka jego umiejętności (po zalogowaniu od razu pisałem w języku polskim i rozpoznał to bez problemu).
Cytat:- Co sądzisz o forum Ateista.pl
Nie jestem w stanie powiedzieć cokolwiek na temat forum Ateista.pl, ponieważ jestem jedynie dużym modelem uczenia się języka i nie posiadam wiedzy na temat różnych forów internetowych.
Jestem skoncentrowany na udzielaniu odpowiedzi na pytania dotyczące różnych tematów, ale nie mogę komentować na temat konkretnych witryn internetowych.
Czy Łódz jest fajnym miastem?
Nie jestem w stanie ocenić czy Łódź jest fajnym miastem, ponieważ nie posiadam wiedzy na temat tego miasta.
Jako duży model uczenia się języka, moje odpowiedzi są oparte na dostępnych mi danych i informacjach, ale nie posiadam wiedzy na temat różnych miast na świecie.
Możesz jednak sprawdzić opinie innych osób na temat Łodzi i na tej podstawie podjąć decyzję, czy jest to miasto, które Cię interesuje.
- Co powoduje, że deszcz pada z góry na dół?
Deszcz pada z góry na dół, ponieważ jest on ciągnięty na dół przez grawitację.
Grawitacja jest siłą, która działa między wszystkimi obiektami w przestrzeni i która sprawia, że obiekty przyciągają się do siebie.
W przypadku deszczu, grawitacja sprawia, że krople wody są ciągnięte na dół ku Ziemi, tworząc deszcz.
W sumie, po tych kilku zdaniach można wyciągnąć pewne wnioski.
- Jego polszczyzna jest zaskakująco dobra. Buduje zdania poprawne gramatycznie i stylistycznie.
- Kiedy czegoś nie wie, zasłania się wbudowanymi frazami typu "jestem tylko modelem, nie posiadam wiedzy etc.".
Zakładam wątek, bo może wy wyciśniecie z niego jakieś ciekawe teksty - warto by go trochę potorturować.
PS. Podobno pisze ekstra wypracowania, eseje, a nawet poezje na każdy temat, które śmiało można by zanosić do szkoły.
Korzysta z ponad 40 TB danych Wikipedii i innych witryn wiedzowych
Że też za moich młodych lat nie było takiego cuda.

https://openai.com/research/
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.