InspektorGadżet napisał(a): Żałosny jesteś. Nic nie będę wykazywał. Wykazałem to w starych postach których zamiaru szukać nie mam. Koło dupy mi to lata czy uważasz mnie za tchórzaCzyli jednak przedszkole i tchórzostwo. Pierwszą kwestię mamy z głowy.
Cytat:I dyskutuj tu z takim. Ma tyle wspólnego że z tego wskazywania niewiele wynikaOczywiście, że wynika. Chociażby to, że do stworzenia sensownego systemu moralnego nie potrzeba żadnego bożka.
Cytat:Oczywiście że ideologia. Ateizm ma za zadanie wyjaśniać rzeczywistość w myśl przyjętych założeń. I niczego tu nie zmienia że "ateizm to wiara w nieistnienie Boga" bo to też jest stanowisko wpływające na postrzeganie świataPrzecież ateizm to nie jest wiara w nieistnienie Boga. Widzisz, ciągle nie potrafisz tego zrozumieć.
Cytat:A teraz, przedstaw empiryczny eksperyment który dowiedzie że moralność wyewoluowała. Oczywiście przy pierwszym udowodnieniu że istnienie moralność co do której zgadzają się wszyscyA to żart. Stwierdziłeś, że udowodniłeś iż żadna moralność nie wyewoluowała i wobec tego to ja mam udowadniać coś przeciwnego. Wszystko w porządku pod kopułą?