Osiris napisał(a):Skup się i zrozum, że nie ma tutaj czegoś takiego jak "wasz" system moralny
No ja wiem ze nie ma. Bo każdy ateusz może sobie wymyślić cokolwiek. Np. żeby wieszać wrogów politycznych na flakach, lub gazować ich w komorach gazowych. Lub wiele innych ciekawych rzeczy co miało miejsce w historii wielokrotnie
Osiris napisał(a):Ha, ha, ha. I to tyle? Wszystko udowodniłeś ale nic nie pamiętasz
Być może źle pamiętam. Natomiast jak cię Pilaster jechał to się spłakałeś i takie są fakty
Osiris napisał(a):Ale jakich naszych, ja tu odpowiadam sam za siebie i za to, co piszę
To odpowiadaj sam za siebie i udowodnij że moralność wyewoluowała. Oczywiście najpierw zdefiniuj co to moralność i wykaż ze jest obiektywna dla wszystkich
Osiris napisał(a):Jako uczony świetnie reprezentujesz stronę katolicką argumentując w rodzaju: ja udowodniłem (ale nie mam dowodów) więc wy udowodnijcie, że nie mam racji, nieuki
Wielokrotnie pytałem się ateusze "dlaczego miałbym przyjmować wasza definicję dobra i zła" i żaden z was nie potrafił odpowiedzieć. Ergo, mam pelne prawo pisać że udowodniłem że nie istnieje żadna moralność co to wyewoluowała I trza ją przyjmować
Osiris napisał(a):W zasadzie poziom reprezentantów dzisiejszego KRK więc wszystko się zgadza
Tak tak panie "Franco jest odpowiedzialny za wymordowanie kilkudziesięciu tysięcy osób" XDDD
https://kurier.ateista.pl/showthread.php...784&page=5