Dragula napisał(a):Przypominam sobie długą dyskusje na tym forum na temat pisowni slowa Bóg. Był tu wtedy Palmer. Trochę ekscentryczny ale ciekawy rozmówca. Wracając do ateistycznego systemu moralnego. Nie mozna go po prostu przeciwstawiać religijnemu. Bo ateizm nie jest religią. Nie jest nią nawet jakby ktoś bardzo chciał. Ateisci chca się spotykać bo jak każdy człowiek szukają jakiejś wspólnoty. Nigdy nie bedzie to wspólnota w typie kościoła.quinque napisał(a):Różnica między tobą a mną a nim jest taka że mi automatycznie zmieniło na dużą. A on specjalnie napisał z małej myśląc że mnie tym wkurwi XDDDDDDDDNapisałem z małej, bo nie piłem do boga z twojej książki, który przypadkiem ma na imię Bóg, a do konceptu w ogóleTylko że ty, kurna, praktycznie nie rozumiesz języka polskiego
Cytat:Za ateizmem idą inne poglądy jak materializm i redukcjonizm.Taa a czwarty idzie totalitaryzm, nierozłącznie i wyłącznie, jak poprzednie trzy. Ważne, że można było wtrącić parę randomowych słow i olać argument, nie?
Raczej wspólnych interesów.

Tylko że ty, kurna, praktycznie nie rozumiesz języka polskiego