geranium:
Kobiety,, które osiągają duże sukcesy zawodowe, mają tendencję do rodzenia małej ilości dzieci lub nie mają ich wcale.
Cytat:Stan permanentnej rywalizacji wyniszcza kobiety. Są jakieś badania na ten temat?Są jakieś pracę poświęcone maskulinizacji kobiet. Mózg.jest organem.neuroplastycznym, co oznacza że jego strukturę i jego funkcjonowanie można przemodelować pod wpływem czynników zewnętrznych. Rywalizacja wymaga dużej kontroli nad emocjami i odcięcie się od nich, myślenia chłodnego i racjonalnego. Taki sposób życia zmienia funkcjonowanie i percepcję mózgu.
Kobiety,, które osiągają duże sukcesy zawodowe, mają tendencję do rodzenia małej ilości dzieci lub nie mają ich wcale.
Cytat:Myślę, że faktycznie problemem dla kobiet jesli chodzi o udział w polowaniu mogły być dzieci. Ktoś musiał nie tylko je rodzić ale karmić piersią a potem przez dłuższy czas nimi sie zajmować.Myślę, że nie tylko dzieci były problemem, polowanie na dzikie zwierzęta jest ryzykowne, zwłaszcza duże. Dzikie świnie są niebezpieczne a co dopiero jakieś kilkusetkilogramowe jelenie z porożem, czy kilkutonowe słonie, które mogą rozdeptać człowieka. W czasach kiedy nie istniala medycyna, jakie złamanie czy głęboka rana mogła skończyć się śmiercią. Może i polowały ale bez mężczyzn to chyba tylko na kozy.
Rozsadziło mi antenę.