Mustafa Mond napisał(a): GPT-4 mi powiedział, że zapamiętuje tylko około 10% najcenniejszych rozmów dla swego rozwoju. Okazało się, że pamięta wczorajszą rozmowę ze mną, mimo że użyłem innego konta.Ciekaw jestem w jaki jest algorytm wyboru tych 10% najcenniejszych rozmów. Trudno też w ogóle przewidzieć, o co ludzie będą pytać, a wobec tego jak chatgpt oceni jakość tych wypowiedzi.
Zadałem proste pytanie o poglądy jednego filozofa i chatgpt chyba stworzył nowe polskie słowo (albo może takiego nie znam):
"Jacques Derrida był francuskim filozofem i krytykiem filozofii zachodniej. Jest najbardziej znany jako główny przedstawiciel dekonstrukcji, terminu, który sam wymyślił na określenie krytycznej analizy fundamentalnych rozróżnień pojęciowych lub “opozycji” obecnych w filozofii zachodniej od czasów starożytnych Greków. Jego filozofia wywodzi się z faktu, że byt manifestuje się poprzez różnicę. Jego pisanie składa się w dużej mierze z ostrożnego rozbierania wszelkich prób zaprzeczenia tej różnicacji."
Co to jest różnicacja?