Mustafa Mond napisał(a): Łojezu. Tusk chce 800+, ale nie od 1 stycznia 2024 roku, tylko od 1 czerwca 2023 roku. Eh...Ale na pewno właśnie tak powiedział czy spytał dlaczego nie od czerwca 2023 r.? W mojej ocenie to jest idealna okazja, żeby pokazać jak bardzo nierząd dyma wszystkich zainteresowanych, a takie pytanie byłoby idealnym sposobem zasiania ziarna wątpliwości u wszystkich "ale przynajmniej się dzielo".
Jego pomysły kwoty wolnej od podatku do 60 tys. złotych rocznie i obligacji antyiflacyjnych są dobre, lecz "socjalna szarża" trwa i zapewne Memcen może się już cieszyć z nowych wyborców, no chyba że chadecy Memcena ubiegną...
Mustafa Mond napisał(a):Panie, ale jakie zasady legislacji? Jakie OSR? Jaka Konstytucja? Czyś Pan na głowę upadł?! A poważnie, to nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem projekt, który spełnia wymogi prawidłowej legislacji, w szczególności w kontekście OSR, którego albo po prostu w ogóle nie było albo było zrobione na modłę "jakoś to będzie. Elo!".
Znalezione w sieci.
Oby to był fejk, a nie prawdziwy projekt. To "gunwo" nie spełnia wymogów prawidłowej legislacji, które to wymogi były podane w starych wyrokach legalnego TK, bo uzasadnienie jest niewyczerpujące, a także nie przedstawia skutków finansowych dla budżetu i źródeł finansowania. Taka ustawa byłaby zatem niezgodna z zasadą demokratycznego państwa prawa, czyli z Konstytucją (jej artykułem 2), a zatem byłaby nielegalna.
Oby to był fejk... Ale ciul wie, skoro wczoraj była decyzja Tuska, a KO ma już podobno projekt gotowy.
https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/po...t-w-sejmie
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd

![[Obrazek: 72f6d2a315c1c.jpg]](https://zapodaj.net/images/72f6d2a315c1c.jpg)