zefciu napisał(a):Sofeicz napisał(a): Przeczytałem sobie podstawy metrologiczne tego EJQI i sorry ale to jest typowe biurokraryczne wyobrażenie o idealnej pracy.No nie. Każdy wie, że bogactwo bierze się z zapierdalania. Jeśli pracownicy zapierdalają, to wtedy są bogaci. Najlepiej, jak pracownik zakurwia z taczką tak szybko, że nie zdąży jej załadować.
Najlepiej siedzieć za biurkiem 35 godzin w tygodniu w klimatyzowanym pomieszczeniu z dożywotnim kontraktem, zarabiać walizki pieniędzy, nie stresowac się za bardzo.
To baaaardzo unijne podejście.
A bogactwo narodów bierze się, jak wiadomo, z zasiłków i dotacji
Miała być ironia, a wyszła ci prawda
Ja zapierdalam i nie narzekam. Bogaczem nie jestem, ale jak cały czas będę miał tyle zapierdolu co teraz to będzie git.---
Zła wiadomość:
Cytat:Wyniki przedterminowych wyborów parlamentarnych na Słowacji są zapowiedzią jej diametralnego zwrotu w polityce zagranicznej. Pod rządami Roberta Fico nasz kraj nie tylko przestanie być wiarygodnym partnerem dla UE i NATO — ale i może opuścić te wspólnoty, jawnie przechodząc na stronę Rosji — komentuje Zolo Mikes, publicysta słowackiego serwisu "Aktuality".
Słowacja kieruje się na wschód. Zwycięstwo Smeru i rząd, który ta partia utworzy, będzie miało znacząco negatywny wpływ na słowacką politykę zagraniczną. Słowacja w wielu kwestiach skieruje swój ster na Wschód.
Najbardziej będzie to można zauważyć przez wycofanie wsparcia wojskowego dla Kijowa. Smer postrzega bowiem Ukrainę nie jako kraj zaatakowany przez rosyjskiego agresora, ale jako państwo odpowiedzialne za wywołanie wojny.
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/slowacj...od/tnn3zdc
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać