DziadBorowy napisał(a): Też sądzę, że to projekt PIS mający udupić Trzecią Drogę.
Nie dobijajcie. Kandydat KO z mojej małej ojczyzny odpada, reszty z listy po prostu nie znam. TD może się na coś skuszę z partii Hołowni bo PSL odpada. Konfa odpada, bo polecieli w atak na Ukraińców i wypuścili Korwina z szafy. Czuję tu rozłam. Po wejściu do parlamentu wchłonie ich część partia rządząca a ekstremiści zostaną zostawieni sami sobie. Czuję też nieformalną koalicję gdzie będą języczkiem u wagi jeżeli będzie słaby wynik reszty opozycji. BS mi leży programowo najbardziej, ale się boję, że to przybudówka PiS.
Uwaga.
PiS wystawił na dalszych miejscach w okręgu przynajmniej jednego kandydata, na którego mógłbym z czystym sumieniem oddać głos, bo gość na serio się zaangażował w promowanie regionu, wspiera malutkie i nieformalne grupy ratujące dziedzictwo kulturowe, jest na serio ogarnięty i pomocny i nie dziwię się że ma poparcie. Nie działa bezpośrednio w moich stronach tylko w bliskich okolicach i... no właśnie. Od wyniku opozycji zależy kierunek rozwoju Polski, bo ten teraźniejszy to ta wieczna wojna Polsko-Polska i twórcze zarządzanie rozniecanym kryzysem.
Odnoszę wrażenie, że mizeria polityki bierze się z mizerii materiału jaki się tam pcha. Ech.
Sebastian Flak