zefciu napisał(a): Więc jeszcze raz — jak ma się obecność Bosaka w Sejmie do afery wizowej?
Na tak postawione pytanie, to ja mogę odpowiedzieć.
W sprawie afery wizowej nie chodzi mi nawet o te korzyści majątkowe, które mieli przyjąć urzędnicy PiSowscy, tutaj skala zjawiska tak naprawdę nie jest znana.
Generalnie to w tych wyborach mieliśmy sytuację bezprecedensową, gdzie PiS i KO zarzucały sobie wzajemnie, że to oni chcą sprowadzać tysiące imigrantów. PIS przywoływał Lampedusę i temat relokacji narzucanej przez UE, na którą KO zgadzało się, a KO przywoływało oficjalne dane MSZ, z których wynika, że PIS w ostatnich latach wydał setki tysięcy wiz dla krajów Azji i Afryki. Jedną narrację przedstawiało TVPis, a drugą TVN, który bardzo ochoczo zestawiał dane MSZ z prezentowaniem filmów przedstawiających kolorowych ludzi chodzących po ulicach polskich miast.
Zatem w kontekście tej sytuacji, gdzie nie ma poważnej debaty o polityce migracyjnej, tylko jakieś przerzucanie się hasełkami, myślę że warto aby była taka osoba jak Bosak, która zajmie się konkretami.
https://www.pap.pl/aktualnosci/krzysztof...u-procedur
Cytat:Wyborcy Konfy mają pamięć złotej rybki. Zapamiętać.Wszyscy wyborcy. Widać po wynikach KO.
Cytat:Aha. Czyli polityka według Konfy polega na tym, że jeśli ktoś Cię nie popiera, to możesz w ogóle zlikwidować mu źródło utrzymania i liczyć, że jakoś to będzie. Nic dziwnego, że ci frajerzy przegrywają.Akurat Korwin zawsze mówił, że umów należy dotrzymywać i obiecane świadczenia dla emerytów wypłacać. Natomiast hasło "Zlikwidować ZUS" kojarzy się emerytom właśnie tak jak to przedstawiłeś.
Gdyby mówili np. o dobrowolnym ZUSie dla przedsiębiorców, to wtedy miałoby to zupełnie inny wydźwięk.
Cytat:No zobaczymy, choć biorąc pod uwagę, że przeciętny wyborca Konfederacji nie wie po prostu, czym zajmuje się UE, może im się udać coś wcisnąć wyborcom. Pewnie jakieś brednie o „rozwalaniu od środka”.To już było w wyborach w 2014, gdzie Korwin zmobilizował elektorat na haśle "Unia Europejska musi zostać zniszczona" i KNP otrzymało ponad 7%. Jak widać nie udało się zniszczyć