Hans Żydenstein napisał(a): Na tak postawione pytanie, to ja mogę odpowiedzieć.Zostało już raz postawione dokładnie to samo.
Cytat:Generalnie to w tych wyborach mieliśmy sytuację bezprecedensową, gdzie PiS i KO zarzucały sobie wzajemnie, że to oni chcą sprowadzać tysiące imigrantów.Ale to PiS, a nie KO sprzedawał wizy bez weryfikacji. Więc kretyńska narracja o „jednym źle” nie pasuje.
Cytat:PIS przywoływał Lampedusę i temat relokacji narzucanej przez UEOczywiście wygodnie zapominając, że żadnej relokacji Polakom się nie narzuca.
Cytat:Zatem w kontekście tej sytuacji, gdzie nie ma poważnej debaty o polityce migracyjnej, tylko jakieś przerzucanie się hasełkami, myślę że warto aby była taka osoba jak Bosak, która zajmie się konkretami.Aha. Dlaczego jednak z potencjalnych polityków, którzy mogą się zająć konkretami wybierasz tego najbardziej przypominającego PiS w szczuciu?
Cytat:Wszyscy wyborcy. Widać po wynikach KO.Możesz jakoś uzasadnić, jak wzrost o 2 punkty procentowe w stosunku do poprzednich wyborów świadczy o pamięci złotej rybki?
Cytat:To już było w wyborach w 2014, gdzie Korwin zmobilizował elektorat na haśle "Unia Europejska musi zostać zniszczona" i KNP otrzymało ponad 7%. Jak widać nie udało się zniszczyćNo to co będzie teraz? Zakładając, że Konfa w ogóle wytrzyma w jakiejś formie przypominającej obecną.