DziadBorowy napisał(a): Ale na tej zasadzie każdy kto głosował na PIS popiera oszukiwanie rodziców chorych dzieci bo Mejza, a każdy kto głosował na PO popiera ... tu pewnie też coś dało by się znaleźć. To jest droga trochę donikąd.Kto głosował na PO, popiera dziką reprywatyzację i ma udział w śmierci Brzeskiej. Kto głosował na Lewicę, dawniej SLD, Kwaśniewskiego, popiera komunę. Kto chodził na czarne protesty w moim rodzinnym mieście, popiera ludzi, którzy w 1968 chcieli tłumić strajki, bo to oni do tych czarnych protestów intensywnie nawoływali. Kto kupował "Nie", finansował wyjątkowo paskudną szuję, która między innymi broniła morderców Przemyka i pomogła wsadzić komunistycznego więzienia niewinnych sanitariuszy (wiem, że młodzież nie kuma, kim był naprawdę ten zabawny pan), kto głosował na Razem, popiera Zandberga, który kiedyś na demonstracji wrzeszczał o przedsiębiorcach "faszyści, burżuje, wasz koniec się szykuje", kto głosował na Wiosnę, popiera Biedronia, który ma magnes z Mao na lodówce (wyobrażacie sobie, żeby jakiś prawak miał magnes z Hitlerem?) Już pisałam, że na kogo bym nie zagłosowała, dla kogoś z rodziny/przyjaciół/znajomych będzie to obraźliwe. Nie cierpię szantaży emocjonalno-moralnych oraz wszelkiego rodzaju virtue signalling. Dajcie spokój.
A ten zegarek był jakieś sto afer temu. Już nikt go nie przeżywa.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.