Ayla Mustafa napisał(a): Bardzo źle świadczy o Konfie, że jedya osoba na tym forum, która do głosowania na Konfę się przyznaje, temat gwałcenia ośmioletnich dziewczynek kwituje jakimś "xddddd".No nie. To akurat relatywnie dobrze świadczy o wyborcach Konfy. Bo jaka jest alternatywa? To jest akurat sukces ten partii, że potrafi przyciągnąć ludzi w miarę normalnych, którzy są zdolni popieranie ludobójstwa, czy pedofilii skwitować „xdddd”, bo to jest przecież tylko takie śmieszne dziwactwo tego lub owego polityka, a przecież sama partia jest poważna i ma poważny i merytoryczny program.
Dlatego też tak dużo daje działalność różnych Koroluków, którzy żmudnie wykazują, że „normalny członek Konfederacji” to fikcja.
Hans Żydenstein napisał(a): Czyli nie usłyszę konkretnego nazwiska? Chociaż jednego?Ale naprawdę mam Ci podać przykład polityka poważniejszego niż Bosak?
Podejrzewam, że nawet Ty, jakbyś się wziął w garść, byłbyś kompetentniejszy niż Bosak w zarządzaniu państwem.Cytat:Porażka to była jak Platforma zdobyła 24%.No była. Nie kwestionuję.
Cytat:Po tym co PIS odwalał przez ostatnie 8 lat, ich wynik jest szokujący.No jest. Ale jednak PiS poza „odwalaniem” różnych rzeczy mnóstwo środków pchał w samo utrzymanie poparcia. Oczyszczenie mediów publicznych, wykupienie lokalnych czasopism, pseudoreferendum itp. To jest skala propagandy i sanityzacji baniek informacyjnych, której za PO nie widzieliśmy. Dlatego o aferach PO gadała cała Polska, a wielu Polaków nawet nie usłyszało o aferach PiS.
Cytat:Szczerze, to pierwsze słyszę, żeby nawoływał do eksterminacji Żydów i gejów, chyba mnie coś ominęło.Ktoś postuluje jako program polityczny „nie lubimy Żydów i gejów”. Jak ten program polityczny ma wyglądać w praktyce?
Cytat:Otrzymali moje poparcie w tych wyborach.No otrzymali. Mimo tego, że popierali ludobójstwo i pedofilię. Więc narracja „są może nie do końca fajni i popełniają błędy, ale warunkowo ich poparłem, bo Bosak jest kompetentny” zupełnie się kupy nie trzyma.