Hans Żydenstein napisał(a): Powtarzasz sięSkoro ignorujesz moje pytanie, to je powtarzam.
Cytat:i co w tym przekazie było takiego, co odnosiłoby się do ich planów działania, a nie jedynie krytyki rządów PIS.Ale co konkretnie było niewłaściwego w polityce imigracyjnej przed PiS? Utrzymujesz, że nie ma w zasadzie różnicy między jedną a drugą. Ale jednak wcześniejsze rządy nie sprzedawały wiz na bazarach.
Cytat:Pytanie brzmiało, dlaczego imigracją musi się zająć ktoś taki jak Bosak, a nie dlaczego Tusk musi się dostosować.Cytat:No a ja tak nie uważam. No i co z tego? Może być uzasadnił, czemu tak musi być?
W sytuacji, gdy ugrupowania antyimigranckie zyskują na sile, to oportuniści tacy jak Tusk muszą się dostosować.
Cytat:Już pisałem, że głównym problemem nie są jakieś tam korzyści majątkowe, które mieli otrzymywać działacze PISowcy na bazarkach w Afryce.Aha. W ogóle nie ma problemu

Cytat:Tylko masowa migracja bez żadnego sensownego planu, system outsourcingowy, dziurawe procedury w MSZ, Ministerstwie Polityki społecznej i rodziny oraz w urzędach wojewódzkich.Jak sobie wyobrażasz niedziurawy proces sprzedawania wizy na bazarze?
Cytat:Bardziej prawdopodobne, że nie będzie żadnego śledztwa i nie będzie uchylenia immunitetu.No jeśli „świadkowie” znikną, to nie będzie.