Akurat wiele kasjerek, samotnych czy nie samotnych, twierdzi, że ważna jest dla nich możliwość spędzenia czasu z rodziną, i to wtedy, kiedy dziecko nie jest w szkole. To jest akurat trudne do zrozumienia dla wielu wyborców lewicowo-liberalnych, wśród których dość silne są tendencje do bezdzietności, czasami przechodząca w niechęć do dzieci w ogóle.
Śpiewak akurat robi dobrą robotę, jeśli chodzi chociażby o punktowanie kwestii takich jak dzika reprywatyzacja. Tyle że problemy wywalanych lokatorów to sprawa, która nie interesuje wielu zamożniejszych ludzi posiadających własne mieszkania w nowym budownictwie. Nie wiem, co ludzie z tych kamienic czy też rodzina zamordowanej Brzeskiej sądzą o tych dobrobytach, które im zapewnią liberałowie zamieszani w tę aferę.
Ayla Mustafa napisał(a): Pisanie o jakichś anegdotalnych plotkach o szczurach w stolicy mnie nie przekonuje w ogóle.Nie musi. Ja przynajmniej biorę je pod uwagę, bo akurat jest to opinia mojej dobrej koleżanki, która rzeczywiście w tej okolicy mieszkała i wciąż w niej często bywa. I nie ma zwyczaju konfabulować, jak robią to politycy. Opinie osób znających coś z własnego doświadczenia lub bezpośrednio dotkniętych jakimś zjawiskiem mają dla mnie spore znaczenie. A teoretyzowanie na temat tego, co jest dobre dla wszystkich osób, których sytuacji nie znamy, zakrawa na protekcjonalność.
Śpiewak akurat robi dobrą robotę, jeśli chodzi chociażby o punktowanie kwestii takich jak dzika reprywatyzacja. Tyle że problemy wywalanych lokatorów to sprawa, która nie interesuje wielu zamożniejszych ludzi posiadających własne mieszkania w nowym budownictwie. Nie wiem, co ludzie z tych kamienic czy też rodzina zamordowanej Brzeskiej sądzą o tych dobrobytach, które im zapewnią liberałowie zamieszani w tę aferę.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.