Socjopapa napisał(a): A zwolniony pracownik też może wykonywać jakieś czynności i twierdzić, że nadal pracuje.No tak, dosyć absurdalne. Ale tu jest kwestia czy Bodnar mógł zwolnić prokuratora krajowego.
Cytat: Ale zatrzymać już tak. Aresztowanie to jest coś co wymaga zgody sądu.![]()
Tak, chodziło mi o zatrzymanie
Cytat:Aha, czyli Barski jest PK, bo tak twierdzi i wuj z brakiem podstawy prawnej do powołania goJakby nie patrzeć, to Barski sprawował tę funkcję od 2 lat, dopiero teraz KO wyskoczyło z kartką, że został powołany z wadą prawną.
Sytuacja jest rozwojowa
https://www.wprost.pl/kraj/11559709/piln...jowej.html
Cytat:, a Bodnar jest winny czemuś czego w ogóle nie zrobił, bo jakiś pisowski prokurator wszczął śledztwo...Nie powiedziałem, że jest winny. Domniemanie niewinności![]()
Cytat:Nic. Wyrok nie dotyczy tej sprawy i sprawa nie była nawet podobna, więc z jego treści nie można w żaden sposób ekstrapolować jak ten skład orzekający orzekłby w tej sprawie (gdyby to była sprawa administracyjna - a nie jest). A swoją szosą, w Polsce nie mamy prawa precedensu, więc nawet gdyby była podobna i to była sprawa administracyjna, nie miałoby to żadnego znaczenia.
Ok, to dwie kwestie. To jeżeli powołanie prokuratora nie jest sprawą administracyjną to jaką?
Dlaczego art 47 Twoim zdaniem przestał obowiązywać i kiedy przestał obowiązywać? Widziałem argumentację, że przestał obowiązywać po wybraniu pełnego składu, ale które przepisy na to wskazują?
PS. Nie żebym sie czepiał, ale w poprzednim poście zacytowałeś wiele wypowiedzi jako moje, a nie były to moje wypowiedzi