Osiris napisał(a): Natomiast czempioni myśli racjonalistycznej tacy jak ty, charakteryzują się takim oto podejściem: rzucacie jakieś niepotwierdzone czy pozbawione sensu tezy związane z prawacką ideologią, np. o gwałcicielach imigrantach (...) gdy ktoś się zapyta o dowody, to następuje znamienna cisza. Po jakimś czasie wracacie z kolejnym durnym hasłem i sytuacja się powtarza. Racjonalizm pełną gębą.
Podałem w tamtej dyskusji dowody. Według oficjalnych statystyk większość gwałtów zbiorowych w Berlinie w 2023 roku, bo aż 54%, było sprawką imigrantów.
Potem dyskutowaliśmy o pozostałych 46% i były spekulacje na temat tego ile dodatkowych imigrantów było w tych pozostałych 46%. Ciszy nie było, co najwyżej po pewnym czasie znudziło mi się czytanie moich przekręcanych słow.
Baptiste napisał(a):Hans napisał(a): Może jeszcze niektóre kobiety nadawałyby się do grup patrolowych, ale na pewno nie wszystkie. A obecnie kobieta w patrolu, to ta kula u nogi, która może narazić życie partnera.Tzn. w myśl powyższego:
1) Nie miał na myśli policji jako całej formacji, a konkretnie jej część - grupy patrolowe
2) Wyraził pogląd, że część jednak może się nadawać
Może oni muszą właśnie sobie tak rozpisywać punkt po punkcie moje zdania i poćwiczyć wnioskowanie. Bo najwyraźniej nie rozumieją prostych wypowiedzi.
A rozwijając temat. W Polsce raczej nie obwiniałbym poprawności politycznej za obecny stan rzeczy(chociaż jej wszechobecność na pewno nie pomaga). Obniżanie wymagań przy testach sprawnościowych to jest bardziej skutek stanu Państwa i braków kadrowych w Policji : https://www.money.pl/gospodarka/16-tys-w...2400a.html
Osiris napisał(a): I dlatego wrzuciłeś praktycznie bezwartościowe badanie. Bo "badacze szukają". A nie lepiej byłoby sprawdzić, czy rzeczywiście coś znaleźli i nie powtarzać bezmyślnych stereotypów i niesprawdzonych teorii?
Tutaj np. znaleźli, że kobiety preferują mężczyzn wyższych. Badanie przeprowadzone w Szwecji i Portugalii :
https://humboldt-dspace.calstate.edu/bit...sFinal.pdf
Anegdotycznie mogę powiedzieć, że wiele razy usłyszałem komplement na temat swojego wzrostu od kobiet.