Hans Żydenstein napisał(a): Wytłumaczę zatem jak małemu dziecku. W Polsce też Policja zaczyna męczyć ludzi za wpisy o znikomej szkodliwości społecznej. Na razie oczywiście nie mamy co się porównywać do UK, mój post był hiperbolą (środek stylistyczny).No i dalej nie wiemy, za co aresztuje policja angielska i jak to się ma do zatrzymania przez polską. To znaczy wiemy, że Hans pisze, że chodzi o czyny znikomej szkodliwości społecznej ale na to żadnego potwierdzenia nie ma gdyż on nie rozumie, że aby ktokolwiek uwierzył w jakiekolwiek jego stwierdzenie, to musi to wykazać, podać jakieś dane, wyjaśnić przepisy prawne w UK, cokolwiek.
Cytat:Komentuję bieżące wydarzenia, to jest temat "Informacje". Ogarniasz?Ty widocznie nie ogarniasz, że w kontekście polskiego prawa uznającego obrazę uczuć religijnych za przestępstwo, zatrzymanie kogoś za w sumie problematyczny wpis na fejsie (nawet trochę wygląda to na ruski trolling), to totalny pikuś.
Cytat:Zgłoś jeszcze na Policję, żeby przyjechali do mnie na chatę i mnie zamknęli XDWszyscy pamiętają gdy żaliłeś się, że ktoś cię obraża stwierdzając, że udajesz idiotę a sam rzucasz faszystami i to jest ok.