Iselin napisał(a): Podejrzewam, że w każdej partii w Polsce, i nie tylko w Polsce, jest obecna ruska agentura.
Ale retoryka żadnej innej partii politycznej nie jest aż tak bardzo spójna z tym co jednocześnie głosi ruska V kolumna w Polsce.
No może za wyjątkiem tej nowej partyjki Korwina.
Cytat:Natomiast nie wiem, czemu te same osoby miałyby być wyjątkowo podatne akurat na klimaty antyukraińskie. Zawsze wydawało mi się, że taki Wołyń jednak jest problemem nie do przeskoczenia raczej dla osób starszych niż typowy elektorat Konfederacji lub osób biednych, którym napływ uchodźców mógł nabruździć w kontekście na przykład kolejki do lokali socjalnych (o takim przypadku w podpoznańskiej gminie słyszałam).
Bo to w ogóle nie są spójne poglądy. Przecież jeżeli zerkniemy na światopogląd jaki serwuje Konfederacja to jest to absolutny groch z kapustą który łączy jedynie negowanie praktycznie każdego aspektu obecnej rzeczywistości gospodarczo-politycznej. Sądzę, że oni to łykają po prostu pakietami i skoro uważają, że Konfederacja ma rację kwestii wolności gospodarczej to czemu miałaby się mylić w kwestii imigrantów z Ukrainy.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"