zefciu napisał(a):Fanuel napisał(a): Filmik z Niemiec XD Na moje oko to właśnie wynik znudzenia i braku zajęcia. Nie trzeba celebrytą być, żeby korba odwaliła.Widzę grupę ludzi organizujących jakiś happening czy inną demonstrację. Nie wiem, jaki jest kontekst, więc może wyjaśnisz, jak to się ma do zjebania Elona Muska, bo ciężko mi o analogie.
A gdzie tu było o zjebaniu Elona Muska? Było o zjebaniu jakiegoś rapera i producenta filmowego. Ja rozumiem, że ten Musk przez wzgląd na swoją orientację polityczną jest ci jak kołek w tyłku, ale na tym globie istnieje całkiem spora grupa innych bogaczy. A w tym konkretnym przypadku mowa o bogaczach z konkretnymi, karnymi przewinami/zarzutami związanymi z przestępczością seksualną.
A teraz w temacie ogólnego „zjebania”. Grupa ludzi - najprawdopodobniej aktywistów. Odwala im korba, ponieważ mają na to czas i pieniądze. Robią z siebie idiotów, ponieważ uważają, że moralna słuszność i „szczytny” cel stoi po ich stronie i z tego powodu nie muszą ich obowiązywać normy zachowań właściwe dla zwykłych, nieoświeconych ludzi bez proroczego namaszczenia. Oni mają poważną misję więc mogą, a jaka jest twoja misja? Pójście do pracy i zrobienie zakupów w markecie? Analogia jest taka - zarówno bogacze jak i aktywiści mogą wyrobić w sobie przekonanie, że są w jakimś stopniu wyjątkowi i nie muszą ich obowiązywać pewne normy. Mogą ale oczywiście nie muszą.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN