Adam M. napisał(a): Odpowiedz Lumberowi na zdanie o Arcane.
No to jak ja
Cytat:Corka juz niestety ponad 30 letnia
Czemu "niestety"? Stety stety, przynajmniej można wspólnie oglądać, co się chce, bez jakichś tam wychowawczych oporów.
Cytat:i cala Castlevanie ogladala juz przedtem, a teraz mnie zaprosila do powtorki. Obejrzelismy wczoraj pierwszy sezon i bylem zaskoczony niska jakoscia grafiki ( chodzi glownie o ruchy i chod ludzi ), ale powiedziala mi ze to sie poprawi w nastepnych sezonach.
Powiedzmy tak, jakość scen walki jest raczej wysoka, a i choreografia będzie się polepszać. Jakość scen "codziennych"... cóż, różnie. Niestety w Nocturne jakość się pogorszyła, moim zdaniem.
Cytat:A poza tym dalej z przyjemnoscia ogladamy Mentalist i zauwazylem ze dzialanie glownego bohatera jako zywo przypomina mi dzialania Trumpa - robi rozpierduche a potem patrzy co z tego wyniknie i w zaleznosci od wyniku wie gdzie dalej uderzac.
Oglądam Mentalistę z doskoku raczej. Podąża za schematem wielu seriali z tamtych lat, męski tajemniczy i czasem mega-uzdolniony alfa-bohater i jego "przełożona" lub w inny sposób nadrzędna kobieta w specyficznej, choć powtarzalej mieszance babo-chłopskiej. Tak jak w Black List, tak jak Castle, czy nawet Archiwum X. Trochę przeszkadzało w odbiorze, zbyt oklepane. Porównania do Trumpa nie widzę, już prędzej u Dr. House-a, zwłaszcza w kwestii ego.
Jeżeli kiedyś będziesz miał możliwość, a lubisz Simona Bakera, najgoręcej polecam to:
https://www.youtube.com/watch?v=dgit7ohMgrE
The Guardian, historia adwokata, który po złamaniu prawa (narkotyki) jest zmuszony wyrokiem odrabiać winę w organizacji pomocy prawniczej dla dzieci. Scenariusze mega, bezlitostne wobec systemu prawnego jak i postaci tam przedstawionych. Od dawna próbuję znaleźć na dostępnych mi kanałach, niestety nie znajduję.
W porównaniu do tego Mentalista to ciepłe kluchy.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!