Przybyłem oficjalnie wesprzeć mojego przyjaciela, który sam wobec hordy uzbrojonych ateistów wyruszył na samobójczą misję 
Eremi (to) spójrz:
widzisz, chłopcy nie przeszli jeszcze mutacji, nie dokuczaj im
To było tak w tonie żartobliwym, bez urazy dla nikogo.
A teraz poważniej.
Aksjomaty są w pewnym sensie właśnie takimi dogmatami dla matematyki. Po prostu trzeba coś założyć, żeby móc później wyprowadzać wnioski. Musimy coś przyjąć na początku, żeby mieć punkt odniesienia. Nazwałbym to pierwszym twierdzeniem, od którego wychodzą wszystkie inne.
Podobnie w religii: Istnienie Boga jest pierwszym twierdzeniem, na bazie którego mogę wyprowadzać wszystkie inne.
Chyba będę pierwszy, który nazwie religię specyficzną teorią matematyczną opartą na aksjomacie istnienia absolutnego istnienia.

Eremi (to) spójrz:
idiota napisał(a):a może nie mamy zbędnej już mutacji???
widzisz, chłopcy nie przeszli jeszcze mutacji, nie dokuczaj im

To było tak w tonie żartobliwym, bez urazy dla nikogo.
A teraz poważniej.
Aksjomaty są w pewnym sensie właśnie takimi dogmatami dla matematyki. Po prostu trzeba coś założyć, żeby móc później wyprowadzać wnioski. Musimy coś przyjąć na początku, żeby mieć punkt odniesienia. Nazwałbym to pierwszym twierdzeniem, od którego wychodzą wszystkie inne.
Podobnie w religii: Istnienie Boga jest pierwszym twierdzeniem, na bazie którego mogę wyprowadzać wszystkie inne.
Chyba będę pierwszy, który nazwie religię specyficzną teorią matematyczną opartą na aksjomacie istnienia absolutnego istnienia.
1. Hinduism (100%)
2. Unitarian Universalism (97%)
3. Mahayana Buddhism (96%)
4. New Age (90%)
5. Neo-Pagan (86%)
6. Theravada Buddhism (82%)
7. Liberal Quakers (80%)
8. New Thought (79%)
9. Mainline to Liberal Christian Protestants (77%)
10. Taoism (69%)
2. Unitarian Universalism (97%)
3. Mahayana Buddhism (96%)
4. New Age (90%)
5. Neo-Pagan (86%)
6. Theravada Buddhism (82%)
7. Liberal Quakers (80%)
8. New Thought (79%)
9. Mainline to Liberal Christian Protestants (77%)
10. Taoism (69%)