Hans Żydenstein napisał(a): Widziałem filmiki z jego udziałem parę razy, niekoniecznie mi pasował. Ale to cieszenie się lewicy z jego śmierci jest nienormalne.
Gdzie widziałeś to cieszenie się?
Ja widziałem memy i podśmiechujki z gościa, który mówił, że empatia to choroba (albo coś bliskiego temu; nie chce mi się szukać dokładnego brzmienia wypowiedzi) albo że ofiary broni palnej są kosztem istnienia drugiej poprawki. No i wypowiedź Obamy, który złożył kondolencje.
Ogólnie oczywiście zgodziłbym się z tym, że podśmiechujki są niestosowne, ale Amerykanie żyją w kraju w którym sprzedawano merch obozu koncentracyjnego, prezydent udawał, że nie widzi problemu gdy zaatakowano młotkiem męża demokratycznej parlamentarzystki albo zabito inną demokratyczną parlamentarzystką, republikanie cieszyli się z jej śmierci (i to nie były żadne podśmiechujki z ironii losu, jak z Kirkiem, tylko teksty w stylu "dobrze jej tak, oby dalej, wszystkich dorwiemy"), itd.
W tym kontekście podśmiechujki z ironii losu nie jawią mi się jako nienormalne.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd