Hans Żydenstein napisał(a): Wrzuciłem to w chatagpt
Super...
Hans Żydenstein napisał(a): Np. to że bronił Izraela (jak prawie cały establishment polityczny w USA)
I co z tego? Nie pisałem, że Kirk jest jedynym, który broni ludobójstwa w Palestynie.
Hans Żydenstein napisał(a): nie znaczy, że popiera ludobójstwo
Nie no, skądże znowu. Dwa cytaty z Kirka: "There is no such thing as Palestine or Palestinians, they don't exist" oraz "When you declare war on Israel, expect a firestorm in reaction.”
Hans Żydenstein napisał(a): to, że czytał wersety starego testamentu nie oznacza, że należy ludzi kamienować.
Nie no, skądże znowu. Znowu wypowiedź Kirka (sparafrazowana, żeby nie bawić się w przepisywanie wypowiedzi z podcastu): "“god's perfect law says gay people should be stoned to death”.
Hans Żydenstein napisał(a): Widzę, że po starym Socjopapie legaliście niewiele zostało i narodził się jakiś antifiarz śmiejący się z śmierci prawaków
A to negowałem, że to było morderstwo? Nie wydaje mi się. W konsekwencji, mój legalizm, w kwestii którego nic się nie zmieniło, nie ma tu nic do rzeczy. Mój legalizm mówi, że to morderstwo i gościa powinni skazać jak każdego innego mordercę, a moje sumienie mówi, że akurat w tym przypadku "nothing of value has been lost".
Nie widzę, żebym się śmiał (przecież pisałem, że współczuję jego dziecku - to wyklucza śmianie się z jego śmierci) - stwierdziłem jedynie, że wbrew mojemu wcześniejszemu stanowisku, jego śmierć nie jest godna ubolewania. Podobnie, bin Laden czy ten typ od Boko Haram nie mieli procesu, a ich śmierć też nie była godna ubolewania.
Natomiast Antifa jest z mojego punktu widzenia prawie równie odrażająca co prawacy.
Baptiste napisał(a):Natomiast jeżeli była to broń z nielegalnego obrotu, to z 2 poprawką i prawem do posiadania broni nie ma nic wspólnego.
Wracając do tematu śmiania się z jego śmierci, to oczywiście dużo lewicowców złożyło kondolencje i prezentuje wyższy poziom niż przywoływane przeze mnie przykłady czy użytkownicy tego forum, którzy podzielili się z nami tym, co mają w głowie.
Twierdzenie, że dostępność nielegalnej broni nie ma nic wspólnego z drugą poprawką jest co najmniej odważne. Domyślam się swoją drogą, że te dzieci, które strzelały do innych dzieci, w szkołach, też nie mogły legalnie mieć broni, a jednak ją miały. Kirk widocznie jednak widział związek między drugą poprawką, a tą bronią, która znalazła się w rękach w których nie powinna się znaleźć,
A co do rasizmu, wypowiedź Kirka: "We made a huge mistake when we passed the Civil Rights Act in the 1960s." No faktycznie, stwierdzenie, że prawo, które, przynajmniej na gruncie legalnym, kończyło segregację rasową z przyległościami, było ogromnym błędem, nie jest rasistowskie...
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd