Cytat:Proponuję napierw zaliczyć kurs czytania ze zrozumieniemNo właśnie, zaraz do tego dojdziemy.
Cytat: a nie bawić się w przestawianie badania (inna sprawa, że jest ono sprzed 7 lat i autorzy cytują wiele starszych artykułów, co zmniejsza jego wartość)Wow, no ultra stare. Mógłbyś wyjaśnić co takiego twoim zdaniem się przez ten czas zmieniło? Jakie istotne okoliczności na rzecz zmian należy uwzględnić? No bo przecież wiadomo, że badania dotyczące w sumie tak niszowej kwestii pojawiają się co 2 lata i do tego oparte są na odnośnikach nie starszych niż 5 lat... Ty się z choinki urwałeś?
Jakoś coś podobnego nie przeszkadzało Ci, żeby zarzucić Szwedom domniemamy rasizm w tym miejscu:
https://ateista.pl/showthread.php?tid=38...#pid786804
Wystarczy szybki rzut okiem na ten gównoartykuł z wikipedii, żeby zobaczyć jakie tam można dostrzec daty w odnośnikach i jaka jest ich jakość. Już nie mówiąc o tym, że ten artykulik mający przedstawić Szwedów jako rasistów w pewnym punkcie skręca na muzułmańskich imigrantów i obwinia ich za wzrost antysemityzmu.
(przypis nr 5).Cytat: Myślałeś, że wyjdziesz na mądrego i nikt tego nie sprawdzi.I dlatego wrzuciłem artykuł? To po kiego wała pytałeś mnie o podstawy moich słów skoro potem zarzucasz chęć mądrzenia się gdy raczyłem się odnieść do tych zarzutów? Widocznie nie warto ci odpowiadać. Ty na serio uważasz się za takiego zajebistego, że tylko ty jeden spośród użytkowników tego forum czytasz to co się linkuje? Jest tu zdecydowanie więcej takich osób. Przecież wiem, że twoją jedyną umiejętnością jest czytanie po angielsku, bo tak się złożyło, że jesteś imigrantem w UK, więc siłą rzeczy angole zmusili cię do tego ciężkiego wysiłku. No i na tym się kończy, bo czytania ze zrozumieniem nic a nic.
Btw. Nie pierwszy raz rzucasz stwierdzeniem, że wrzucenie jakiegoś artykułu naukowego to rzekome struganie mądrego. Widocznie mierzysz innych swoją miarą i tak właśnie postrzegasz taką czynność. Dorośnij, to tylko forum, a takie artykuły mają służyć dyskusji a nie prężeniu muskułów.
Cytat:Napierw napisałeś, że owo morderstwo jest typowe w tej kategorii zdarzeń (czyli morderstwo w USA),Guzik prawda, bo z moich słów nic a nic nie wynika, że miałem na myśli morderstwo jako takie, tylko brutalny akt przemocy międzyrasowej. Ta kategoria zdarzeń (morderstwo w USA) to tylko twój chochoł wynikający z braku umiejętności czytania ze zrozumieniem lub złej woli. Obstawiam jedno i drugie. Jeszcze raz to z pełną świadomością powtórzę - brutalna przemoc międzyrasowa w USA jest jednokierunkowa i taka jak to wcześniej przedstawiłem.
Cytat:Występuje różnica między sprawcami o różnym kolorze skóry na niekorzyść czarnych ale twoje stwierdzenie to manipulacja. Biali również stosują przemoc wobec czarnych więc pitolenie o jednym kierunku nie ma sensu.Dobre sobie. Czyli w twoim mniemaniu "jednokierunkowa" oznacza stuprocentowa? I myślisz, że każdy kto to przeczytał dokładnie w ten sposób to odebrał, a nie w ten sposób, że mowa o wyraźnej "przewadze"? O nie, taki schemat myślenia mógł powstać chyba tylko w twojej głowie.
Cytat: Na twoim miescu więc bardziej obawiałbym się ludzi z twojego kręgu światopoglądowego o białym kolorze skóry którzy zradykalizowali się do tego stopnia, że Trump czy Kirk są dla nich zbyt łagodni i stają się celemTak? Jeśli chcesz mnie tym straszyć to proszę o informację jak często zdarzają się mordy prawicowców na prawicowcach, którzy postrzegani są przez tych pierwszych jako zbyt łagodni. Proszę to odnieść do całkowitej liczby morderstw oraz porównać do zbrodni popełnionych z innych powodów oraz przez schizofreników (oczywiście schizofrenicy również mogą zawierać się w tej grupie.)
Oczywiście nie mam wątpliwości co do tego, że tego nie zrobisz. Pleciesz trzy po trzy a potem nie masz najmniejszego zamiaru udowadniać swoich z dupy wziętych tez... Nie pierwszy i nie ostatni raz. Jedyne co potrafisz do doczepiać się do źródeł innych osób, ale w bardzo mizerny sposób. Ewidentnie na siłę.
Btw. Na ten moment to akurat więcej przemawia za tym, że morderca tego całego Kirka był typowym, ekstremistycznym komuchem zafascynowanym antifą. Czyli takim typem jak ty. Pewnie wystarczył mu ten epizod na amerykańskim uniwerku, żeby złapać odpowiedniego bakcyla.
Skoro ten cały Kirk to był rzekomo ultra-prawicowy-faszystowski aktywista to niby miałbym uwierzyć w bujdę na resorach, że jego morderca wciąż postrzegał go jako zbyt mało radykalnego? I akurat postanowił zabić jego a nie jakiegoś randomowego, umiarkowanego republikanina? Nie wiem czego musiałbym się naćpać, żeby pójść za tak durnym tropem.
Cytat:Memiczne komentarze zapisane na pociskach spełniały podobną rolę do profilowego zdjęcia które używa Hans -Czyżby ruszył konkurs na najbardziej szurską teorię spiskową?
Cytat:przecież nikt o zdrowych zmysłach nie podejrzewa go o walkę przeciw rasizmowi czy dyskryminacji mniejszości.A tu akurat wreszcie masz rację. O to rzeczywiście nie można was podejrzewać.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN