Baptiste napisał(a): Guzik prawda, bo z moich słów nic a nic nie wynika, że miałem na myśli morderstwo jako takie, tylko brutalny akt przemocy międzyrasowej. Ta kategoria zdarzeń (morderstwo w USA) to tylko twój chochoł wynikający z braku umiejętności czytania ze zrozumieniem lub złej woli. Obstawiam jedno i drugie. Jeszcze raz to z pełną świadomością powtórzę - brutalna przemoc międzyrasowa w USA jest jednokierunkowa i taka jak to wcześniej przedstawiłem.Okej, obniżmy poziom dyskusji do przedszkola gdyż inaczej się niestety nie da. Co oznacza słowo "jednokierunkowy"? W języku polskim dotyczy to czegoś jednostronnego, tylko w jednym kierunku. Sam przytoczyłeś dane w których jak byk pisze, że biali również stosują przemoc wobec czarnych. Logicznie wyklucza to jednokierunkowość. Trafiło czy mam powtórzyć?
Cytat:Dobre sobie. Czyli w twoim mniemaniu "jednokierunkowa" oznacza stuprocentowa? I myślisz, że każdy kto to przeczytał dokładnie w ten sposób to odebrał, a nie w ten sposób, że mowa o wyraźnej "przewadze"? O nie, taki schemat myślenia mógł powstać chyba tylko w twojej głowie.
Miszczu mowy polskiej: jeśli mamy ulicę jednokierunkową, to czy oznacza to, że czasem może po tej ulicy przejechać samochód pod prąd? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź gdy uruchomisz w końcu swoje szare komórki.
Cytat:Tak? Jeśli chcesz mnie tym straszyć to proszę o informację jak często zdarzają się mordy prawicowców na prawicowcach, którzy postrzegani są przez tych pierwszych jako zbyt łagodni. Proszę to odnieść do całkowitej liczby morderstw oraz porównać do zbrodni popełnionych z innych powodów oraz przez schizofreników (oczywiście schizofrenicy również mogą zawierać się w tej grupie.)Poczytaj sobie:
Over the broader 2009 to 2018 time period, a total of 313 people were killed by right-wing extremists in the United States (the crimes included ideologically and non-ideologically motivated homicides), of those homicides, 76% of them were committed by white supremacists
https://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_terrorism
Cytat:Oczywiście nie mam wątpliwości co do tego, że tego nie zrobisz.
Zrobiłem. Zajęło to całe 2 minuty. Coś, czego prawicowe inteligenty takie jak ty, nie są wstanie wykonać gdyż to wymagałoby odsunięcia na moment myślenia kategoriami zjebanego prawicowego światopoglądu.
Cytat:Pleciesz trzy po trzy a potem nie masz najmniejszego zamiaru udowadniać swoich z dupy wziętych tez... Nie pierwszy i nie ostatni raz. Jedyne co potrafisz do doczepiać się do źródeł innych osób, ale w bardzo mizerny sposób. Ewidentnie na siłę.Doczepiam się do źródeł innych? Nie przypominam sobie. Zdarzyło mi się może raz czegoś nie poprzeć źródłami ale tutaj nagminne jest, szczególnie wśrod prawicowej części forum, posługiwanie się anegdotami w stylu historyjek usłyszanych przy piwie. Jakoś nie przypinam sobie abyś takie osoby tutaj kiedykolwiek krytykował jeśli są po twojej stronie. Czyżbyś wychodził na hipokrytę?
Cytat:Btw. Na ten moment to akurat więcej przemawia za tym, że morderca tego całego Kirka był typowym, ekstremistycznym komuchem zafascynowanym antifą. Czyli takim typem jak ty. Pewnie wystarczył mu ten epizod na amerykańskim uniwerku, żeby złapać odpowiedniego bakcyla.Niby dlaczego? Co jest takiego niewiarygodnego w sytuacji gdy prawicowy zjeb próbuje zabić innego prawicowego zjeba? Trump przecież prawie dostał kulkę w swój pusty łeb w ten sposób? Motywu jeszcze nie znamy ale przecież z miłości do prezydenta USA tego nie zrobił.
Skoro ten cały Kirk to był rzekomo ultra-prawicowy-faszystowski aktywista to niby miałbym uwierzyć w bujdę na resorach, że jego morderca wciąż postrzegał go jako zbyt mało radykalnego? I akurat postanowił zabić jego a nie jakiegoś randomowego, umiarkowanego republikanina? Nie wiem czego musiałbym się naćpać, żeby pójść za tak durnym tropem.
Cytat:Czyżby ruszył konkurs na najbardziej szurską teorię spiskową?Było wiele głosów w tej zjebanej części środowiska konserwatywnego twierdzących, że Kirt się sprzedał gdyż dyskutował z osobami z drugiej strony. Sam zabójca jest z Utah, rodziny o mormońskich tradycjach i całkowicie republikańskim światopoglądzie. Do tego stopnia, że jego babcia komentując wydarzenia bardziej ubolewała nad przedstawieniem wnuczka jako lewaka niż tego, że kogoś zabił.
Jakkolwiek by nie było, za radykalizację ostatnich w społeczeństwie całkowitą odpowiedzialność ponosi prawica, z Trumpem na czele.
Hans Żydenstein napisał(a):Cytat:Utah's Republican Governor Spencer James Cox said Tyler Robinson was in a relationship with his roommate - who was in the process of transitioning
https://news.sky.com/story/charlie-kirk-...r-13431020
Aha. Republikanin coś twierdzi i to już jest przyjmowane za pewnik. Zaraz mi pewnie wyślesz, że Trump to potwierdził