DziadBorowy napisał(a): No nie. Polska prawica zajebiście umie w propagandę. Oni to mają opanowane do mistrzostwa. Na poziomie socjologicznym jak i politycznym.Czy ja wiem? Przecież prawicowa propaganda to samograj, naprawdę nie potrzeba żadnych zdolności aby siać nienawiść w stronę imigrantów czy mniejszości i obwiniać ich za wszystko pomijając jakiekowiek powiązanie z faktami. A że społeczeństwo to łyka, to już inna sprawa. Lewica tymczasem może co najwyżej atakować kapitalizm, co w kraju postkomunistycznym jest skazane raczej na porażkę.
Cytat:Ostatnio Klub Jagelloński - a to ponoć ci inteligentniejsi na prawicy są - wyskoczył, z informacją, że nowy sezon "1670" zakłamuje sarmatyzm. Tak więc, tego, ten....
Niedawno obejrzałem odcinek o satanizmie którego próbują powiązać z dzisiejszym łołkiem i paradami równości także, tego, ten

kmat napisał(a): Interpretacja mnie przekonuje. Bardzo dobrze tłumaczy np. porażki Łiczera i Pierścieni Pały. To szło idealnie według tego scenariusza.Kasa misiu, kasa. Porażki tych obu adaptacji w aspekcie jakościowym niekoniecznie muszą się przekładać na finansowy - przecież nowe sezony są produkowane i chyba nikt nie podejrzewa Bezosa, oddającego cześć Trumpowi na inauguracji o marnowanie pieniędzy na szerzenie lewackiej propagandy. Swoją drogą gdyby produkcja jego serialu zaczęła się kilka lat później, to moglibyśmy mieć bardziej prawicowy scenariusz, mniej bab i czarnych elfów. Wątpliwe czy to uratowałoby efekt końcowy.