Osiris napisał(a): Aby propaganda wniknęła głębiej w społeczeństwo potrzeba czasu. Trzeba oddać prawicy, że systematycznie zatruwała publiczny dyskurs jadem i nienawiścią przynajmniej od czasu katastrofy smoleństkiej.Zawsze były jakieś pluskwy, które ten przekaz sączyły. Ale żreć zaczęło to niedawno. Na moje świat się zepsuł w 2008. Od tego czasu co chwila jest jakiś kryzys. Przez to ludzie stracili zaufanie do systemu i stali się podatni na ten syf. Czyli mamy powtórkę z lat 30-stych. Kurwy trochę inne, ale burdel taki sam.
Osiris napisał(a): No tak, ta skrajna część to oczywiście oszołomy ale krytyka kapitalizmu na zachodzie jest dość rozwinięta (nie wiem jak w Polsce)W Polsce masz Razem, które prawie całość poparcia zbiera w młodej i bardzo wielkomiejskiej, dobrze ustawionej klasie średniej. Ot, dzieci bogatych rodziców.
Osiris napisał(a): Ale jakoś skasowali również nieudane Koło Czasu.Na które wydali grosze w porównaniu do Pierścieni Pały. A było to jednak lepsze.
Osiris napisał(a): Nie twierdzę, że Pierścienie Władzy było hitem kasowym.Żeby to się choćby zwróciło, musiałyby być megahitem. Ten prawie miliard dolców po prostu został wyrzucony w błoto.
Osiris napisał(a): ale obejrzało go więcej ludzi niż się krytykom wydaje.Wiem, ja obejrzałem pierwszy sezon w ramach umartwiania. Ale bynajmniej nie na Amazonie
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.