fciu napisał(a): Ale ja niczego nie wyśmiewam i nie bagatelizuję. Jedynie zwracam Twoją uwagę, że jak coś zrobi grupa muzułmanów, to mówisz „muzułmanie tak robią”. A jak coś podobnego odpierdoli grupa chrześcijan, to już nie twierdzisz, że to jest oficjalne stanowisko chrześcijaństwa. I tyle. Nigdzie nie twierdzę, że zjawisko terroryzmu należy bagatelizować, czy że chciałbym żyć w szariacie.
Kiedy grupa chrześcijan (konkretnie pisowskich) narzuciła wszystkim Polakom swój punkt widzenia odnośnie aborcji, to stwierdziłem że chrześcijaństwo ogólnie też stanowi zagrożenie dla wolności. Nie chce mi się teraz szukać tego posta, ale nie jest tak, że olewam to co odwalają przedstawiciele innych niż islam wyznań.
fciu napisał(a): No. A gdyby tylko kobiety nie były takimi dziwkami i grzecznie się podporządkowały mężczyznom, to nie byłoby inceli. Gdyby tylko czarnuchy znały swoje miejsce, to nie byłoby rasizmu. A jakby tylko osoby LGBT przyznały, że nie są ludźmi, nie byłoby homofobii i transfobii. To wszystko przez nich.
Kobiety są zmuszane do podporządkowania się mężczyznom nie przez inceli, a przez szmatogłowych ojców, braci i małżonków.
Gdyby tylko muslimy chcieli żyć jak normalni ludzie, to by nie rosło poparcie partiom faszystowskim.
kmat napisał(a): Oni rosną na sentymentach ogólnie antyimigranckich, bez różnicowania. W zachodniej Europie już wschodni Europejczycy robią za trigger, a w Polsce bliscy kulturowo i etnicznie Ukraińcy. Muzułmanie budzili takie reakcje z kilkanaście lat temu, dziś w zasadzie każdy obcy.
Tu masz niestety rację.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać